Marquez v Kataloniji odpeljal najboljših 7 krogov sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2021 .

Marc Marquez je dejal, da je bilo sedem krogov dirke na VN Katalonije najboljših v letošnji sezoni, v katerih je bil spet tisti stari Marc.

Marquez je dirko začel z mehko zadnjo gumo, saj je menil, da je bil pravi dan za tveganje, saj ni videl smisla v tem, da bi le brezciljno vozil okrog in porabljal gorivo.

Dirkač Honde je dirko začel s trinajstega mesta in se prebil vse do šestega, ko je v desetem ovinku osmega kroga padel in končal dirko. Priznal je, da so vodilni dirkači začeli voziti hitreje, padel pa je, ko je tudi sam želel ostati v stiku z njimi. Kljub temu je dejal, da raje odpelje sedem dobrih krogov in nato pade, kot pa da bi se le vozil po stezi. “Danes sem zares užival. Vozil sem na polno. Bil sem spet stari Marc, in zame je bilo to najboljših sedem krogov letošnje sezone. Seveda nisem vesel zaradi končnega rezultata, sem pa vesel, da sem lahko tako odpeljal tistih sedem krogov. Raje odpeljem sedem dobrih krogov, kot pa da bi gledal da le ostanem na motorju in pridem do cilja.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish