Marquez: V Jerezu še ne bom pokazal vsega

Avtor prispevka: , objavljeno 25. aprila 2021 .

Marc Marquez je na Portugalskem dočakal čustveno vrnitev na dirke MotoGP, s katerih je bil odsoten vse od lanske dirke v Jerezu. Španec si je na prvi dirki lanske sezone pri padcu zlomil roko, vrnil pa se je šele v Portimau, kjer je s sedmim mestom pustil zelo dober vtis. Vrnitev pa ni bila čustvena le zanj, temveč tudi za njegovo mati, kakor je priznal za španski AS. “Mati me je oštela, ne zato, kar sem počel čez konec tedna, ampak zato, ker je zaradi mene v nedeljo jokala.”

Po dirkaškem vikendu je osemkratni svetovni prvak priznal, da je čutil nekaj pričakovanih posledic. “Roka je bila utrujena, kar je bilo tudi pričakovano. Zdaj bomo nekaj dni počivali, počasi pa že razmišljam tudi o dirki v Jerezu. Tam bom odpeljal manj čustveno dirko, kakšni pa so cilji bo pokazalo telo samo. Za zdaj še ne morem dirke odpeljati po svojih najboljših močeh, bi pa rad ostal bližje vodilnim dirkačem.”

Marquez po dveh izpuščenih dirkah v Katarju za vodilnim Fabiom Quartararojem v prventvu zaostaja za 52 točk, o naslovu pa za zdaj ne razmišlja. “Do konca sezone je še veliko dirk. Če se bo sezona odvijala tako kot lani, se lahko zgodi marsikaj. Toda danes bi rekel, da o naslovu ne razmišljam, saj nisem pripravljen. Eden izmed mojih ciljev je, da se borim za zmago, takoj ko bo to mogoče.”

Dirkač Honde je bil znan po številnih padcih skozi dirkaški konec tedna, saj je na treningih pogosto iskal meje motocikla. V Portimau ni padel niti enkrat, kar priča dejstvu, da še vedno vozi z določeno mero previdnosti. “Nikoli me še ni bilo strah, toda videl sem nesrečo Jorgeja Martina na FP3, potem pa je pred mojimi očmi padel še Alex (Marquez), zato sem se odločil, da odpeljal tisti hitri krog in končam trening.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish