Marquez v enem krogu z enajstega do drugega mesta po navdihu iz Mugella 2015

Avtor prispevka: , objavljeno 3. novembra 2019 .

Marc Marquez je izdal, da je pred dirko za VN Malezije gledal posnetek njegovega začetka dirke v Mugellu 2015, kar je navdihnilo njegov bliskovit preboj z enajstega na drugo mesto v prvem krogu. Osemkratni svetovni prvak je na sobotnih kvalifikacijah grdo padel in bil obsojen na začetek dirke z enajstega mesta, kar je bilo njegovo najslabše izhodišče po VN Italije 2015, katero je začel s trinajstega mesta.

“Ob meni je dirko zelo dobro začel tudi Andrea Dovizioso,” je povedal Marquez. “To je bil eden izmed mojih najboljših krogov v karieri. Tudi tisti v Mugellu 2015 je bil zelo dober. Včeraj sem si ogledal posnetek tistega kroga in se odločil, da poizkusim tudi tokrat. Bil je praktično popoln krog.”

Marquez je ob začetku drugega kroga drugo mesto prepustil Jacku Millerju, katerega je prehitel po nekaj krogih in se nato podal v lov na Mavericka Vinalesa, ki je že imel več kot sekundo prednosti. “Izgubil sem nekaj časa ko me je v drugem krogu prehitel Miller, toda tudi brez tega je bil Vinales danes hitrejši,” je pojasnil dirkač Honde, ki je z osvojenimi 20 točkami za drugo mesto postavil nov rekord 395 zbranih točk v eni sezoni. Za Marqueza so to bile že 17. stopničke v letošnji sezoni, hkrati pa je drugo mesto še vedno njegova najslabša uvrstitev sezone, če ne štejemo odstopa v Austinu.

“Maverick si je zaslužil zmago, saj je vozil zelo dobro. Poizkusil sem, vendar ga ni bilo mogoče ujeti. To, da sem dirko začel z enajstega mesta in na koncu izenačil najslabšo uvrstitev sezone, drugo mesto, je neverjetno. Kar pa se tiče Jacka, ta vedno vozi enako. Sicer je izredno dober dirkač in ves čas vozi na polno, toda ponavadi uniči gume v prvih treh krogih. Zavira zelo pozno in noro pospešuje. Lahko sem ga posnemal, toda raje sem se umiril, sicer bi padel ali pa uničil gume. Vedel sem, da bom z njim lažje obračunal malce kasneje. Toda Maverick je bil v vsakem primeru hitrejši. Dosegli smo stopničke, kar je bil naš glavni cilj,” je še dodal Marquez.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish