Marquez v Brnu ne bo dirkal z novim okvirjem

Avtor prispevka: , objavljeno 3. avgusta 2017 .

Marc Marquez se je odločil, da na dirk za VN Češke, ki bo ta konec tedna v Brnu, ne bo uporabil novega okvirja, katerega je skupaj z moštvenim kolegom Danijem Pedroso preizkusil na zasebnem testiranju. Honda je z novim ovkvrjem poskušala rešiti težave s pospeševanjem, ki pestijo njihove dirkače, ki morajo zaostanek proti tekmecem nadoknaditi s tveganjem na zaviranjih.

Aktualni svetovni prvak pa je pred nadaljevanjem sezone potrdil, da bo tudi v Brnu dirkal z okvirjem, s katerim je vozil na prvih devetih dirkah sezone, enako pa se je odločil tudi Pedrosa. “Preizkusili smo številne novosti, vključno z novim okvirjem, ki so že usmerjene tudi v prihodnjo sezono,” je pojasnil Španec. “Še vedno nam nekaj manjka na izhodu iz ovinkov. Toda v Brnu bom dirkal s starim okvirjem, s katerim se počutim bolje.”

To pa po besedah vodilnega v točkovanju prvenstva ne pomeni, da z novostmi na testiranjih ni bil zadovoljen. “Bil sem zadovoljen, saj sem videl člane moštva, ki so se ob stezi na testiranju zelo trudili in nam uspeli prinesti nekaj napredka na nekaterih področjih. Z delom, ki so ga opravili sem zelo zadovoljen,” je še dodal.

Foto: Honda