Marquez v Aragoniji zlahka prekinil sušo zmag

Avtor prispevka: , objavljeno 25. septembra 2016 .

Marc Marquez je po napaki v začetku dirke, ko je padel na četrto mesto, kmalu našel zmagovalno formo in se odpeljal novi zmagi naproti. V ozadju se je proti koncu dirke vnel hud boj za drugo mesto med dirkačema Yamahe. Tega je dobil odlično razpoloženi Jorge Lorenzo, ki je moštvenega kolega Valentina Rossija prisilil v napako in se zatem veselil drugega mesta. Italijan pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Posledično je Marquez v točkovanju svetovnega prvenstva spet povečal prednost pred Rossijem na 52 točk, Lorenzo pa za moštvenim kolegom zaostaja 14 točk, oziroma 66 za vodilnim Marquezom.

“Začetek dirke ni bil najboljši,” je dejal Marquez. “Poskušal sem voziti hitro in pobegniti Rossiju a sem napravil napako, ki me je nekoliko streznila. Umiril sem se in počakal, da se je trda prednja guma dobro ogrela. Iz kroga v krog sem dobival boljši občutek zato sem lahko začel voziti hitreje. Vesel sem, da sem končno povečal prednost, saj je na zadnjih dirkah Rossi počasi zmanjševal razliko v točkovanju prvenstva.”

Z razpletom dirke je bil zadovoljen tudi Lorenzo, ki je pridobil točke v boju z Rossijem za drugo mesto v prvenstvu: “Po padcu na ogrevanju sem preizkusil še tršo gumo, ki mi je bila bolj všeč, zato sem jo uporabil na dirki. To je bilo tudi prvič ta konec tedna, da mi je bila všeč trša pnevmatika. Dal sem vse od sebe, v cilj pa pripeljal precej bližje, kot sem pričakoval pred dirko.”

Rossi je tvegal z nastavitvami, a ga je na koncu drugega mesta stala lastna napaka. “Preizkusili smo drugačne nastavitve, s katerimi smo upali, da bomo hitrejši na koncu dirke. Toda v zadnjih krogih so gume izgubile veliko oprpijema, a na koncu koncev je bilo za vse enako. Škoda, da sem naredil napako dva kroga pred koncem, saj bi lahko dirko končal na drugem mestu. Kljub temu pa sem zadovoljen s stopničkami. “

Foto: Honda