Marquez uspešno operiran

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2018 .

Aktualni svetovni prvak razreda MotoGP, Marc Marquez je danes uspešno prestal operacijo leve rame. Španec je oktobra razkril, da bo ob koncu sezone moral problematično levo ramo, katero je samo v letošnji sezoni nekaj krat izpahnil, operirati.

Operacija je potekala danes v Barceloni, sedemkratni svetovni prvak pa naj bi bil iz bolnišnice izpuščen v roku 48 ur, nato pa naj bi sledilo šest tednov počitka pred prvimi pripravami na predsezonska testiranja, ki bodo februarja v Maleziji.

“Potreboval bom kar nekaj časa, tako da v Maleziji še ne bom stoodstotno pripravljen,” je pojasnil Marquez. “Zelo na tesno bo šlo s časom, tako da se bom vso zimo osredotočal na svojo ramo.”

V taboru Honde pa po operaciji okreva tudi Marquezov moštveni kolega Jorge Lorenzo, ki je bil operiran v ponedeljek. Njegovo okrevanje naj bi zdaj trajalo okrog enega tedna.

 

Veliki koledar Marc Marquez 2019 je na voljo! Naročite ga lahko v naši spletni trgovini https://svet-hitrosti.com/shop/izdelek/stenski-koledar-mm93-2019/
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish