Marquez upa na nove stopničke

Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2016 .

Čeprav je Marcu Marquezu po zimskih testiranjih le malo kdo pripisoval možnosti za stopničke na prvi dirki sezone v Katarju, je Španec s svojim moštvom do nedeljske dirke uspel najti rešitve na težave, tako da se je zavihtel na končno tretje mesto.

Del uspeha Marquez pripisuje dejstvu, da so na stezi Losail potekala tudi testiranja, tako da se je lahko s svojimi inženirji pri nastavitvah motorja za dirko, zanesel na podatke zbrane na testiranjih.

Dvakratni prvak upa, da bo tudi ta konec tedna v Argentini uspel najti podobno konkurenčno formo, a pravi, da je pred prvimi treningi težko vedeti, kako do ro jim bo šlo. Dejstvo, da na tej stezi niso testirali pa pomeni, da se tokrat ne bo mogel naslanjati na množico zbranih podatkov.

“V Argentino smo prispeli pod pozitivnimi občutki z dirke v Katarju,” je povedal Marquez. “Tretje mesto je bilo po težavah na testiranjih težko napovedati. Z ekipo smo med koncem tedna trdo delali, tako da sem v nedeljo lahko vozil tako hitro, kakor je trenutno mogoče.

Tu med zimo nismo testirali, da bi se lahko zanašali na prej zbrane podatke, prvi prosti treningi pa bodo pokazali, če nam bodo nastavitve iz Katarja lahko pomagale tudi tukaj. To bi nam zelo pomagalo in potem bi v nedeljo morda lahko ciljali še malce višje od tretjega mesta.

Več odgovoro bomo dobili v petek, toda na splošno mi je ta steza všeč. Na njej sem bil vedno hiter, zato pričakujem pozitiven razplet tega konca tedna.”

Marquez je na stezi Termas de Rio Hondo lani padel, predlani pa zmagal.

Foto: Honda