Marquez: Top 5 je realen cilj, za več bo potrebna sreča

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2020 .

Alex Marquez je dejal, da bo na dirki za VN Teruela verjetno potreboval nekaj sreče, da bo prišel do stopničk, a uvrstitev med najboljših pet je po njegovem mnenju dosegljiv cilj.

Dirkač Honde bo dirko začel z desetega mesta, kar je sicer za eno mesto višje, od dirke prejšnjo nedeljo, na kateri je uspel priti do drugega mesta. Španec je od prejšnjih kvalifikacij svoj čas kroga izboljšal za okrog pol sekunde, verjame pa, da bo na dirki hiter, sodeč po zadnjem prostem treningu v soboto. “Na prejšnjih kvalifikacijah sem dosegel čas 1:48.1, tokrat 1:47.6, dopoldan pa celo 1:47.5,” je povedal Marquez, ki je od kvalifikacij pričakoval malce več. “Pričakoval sem, da bom nekje v prvih treh štartnih vrstah, a sem bil za kake pol desetinke sekunde prepočasen. Kljub temu imamo dober tempo za dirko, torej imamo lepo priložnost za dober rezultat.

Težko bo priti do stopničk, ker dirko začenjam z desetega mesta, ker so vsi tekmeci tokrat napredovali in so malce hitrejši kot prejšnjič. Težko bo vsem, vendar pa imam dober ritem, še posebej na rabljenih gumah. Upam, da mi bo uspel dober začetek dirke in da se bom hitro prebil do vodilnih, saj mislim, da imamo potem dobro hitrost za dober rezultat.

Realno se lahko uvrstimo med najboljših pet, za stopničke pa bom verjetno potreboval nekaj sreče, s smolo tekmecev. Na dirki ciljamo med prvih pet ali šest,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish