Marquez tik pred podpisom nove pogodbe s Hondo

Marc Marquez pred podpisom nove pogodbe
Avtor prispevka: , objavljeno 7. oktobra 2019 .

Marc Marquez naj bi bil blizu podaljšanja pogodbe s Hondo, saj njegova trenutna velja do konca prihodnje sezone. Čeprav v javnosti še ni bilo veliko govora o novi pogodbi, pa naj bi v zakulisju pogajanja potekala že dlje časa, doslej pa naj bi bila pozitivna. “Storili bomo vse, da se bo Marc pri nas počutil domače, in da ne bo razmišljal o odhodu,” je povedal Alberto Puig, menedžer moštva, ki je vajeti ekipe iz roke Livia Suppa prevzel lani. Puig naj bi bil pomemben člen Honde, njegovo delo pa naj bi bilo še posebej posvečeno odnosom z dirkači.

Marquez v razredu MotoGP še ni dirkal za drugo ekipo, kot za Hondo, s katero je osvojil šest naslovov svetovnega prvaka v sedmih sezonah, zato verjetno za zdaj še ne razmišlja o menjavi moštva, kjer sam pravi, da se počuti cenjenega. Španec naj bi lani in letos zaslužil 14 milijonov evrov na sezono, z novo pogodbo pa naj bi se ta številka povečala. Marquez je, potem ko je Ducati odslovil Jorgeja Lorenza, postal najbolje plačani dirkač v razredu MotoGP, zdaj pa bo njegova prednost tudi v tem pogledu v primerjavi s tekmeci še višja. Drugi najbolje plačani dirkač v karavani naj bi bil namreč Valentino Rossi, ki po ocenah (prave številke niso javno znane) zasluži okrog 9 milijonov evrov.

Čeprav bo nova pogodba verjetno podpisana še pred koncem letošnje sezone, pa se govori, da bi javna potrditev lahko sledila šele prihodnjo sezono, kot je to bilo v navadi tudi s prejšnjimi podaljšanji sodelovanja.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish