Marquez: Težko bo ujeti naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 11. avgusta 2015 .

Tretja zmaga branilca naslova svetovnega prvaka, Marca Marqueza, je sicer Španca v skupnem seštevku prvenstva približala vodilnemu Valentinu Rossiju, a dirkač Honde se zaveda, da bo izjemno težko nadoknaditi 56 točk zaostanka na prihajajočih osmih dirkah.

“Zame je cilj zbrati čimveč zmag na dirkah, ” je dejal Marquez, ki je veliko točk proti tekmecem izgubil s tremi dirkami, kjer ni osvojil točk. “Odločitev o tem, kdo konča na drugem in tretjem mestu, ni v mojih rokah. Pred dirko v Indianapolisu sem za vodilnim zaostajal 65 točk, zdaj jih potrebujem še 56. Torej smo bližje in čeprav verjamem, da lahko nadoknadim zaostanek, se obenem zavedam, da bo to težka naloga.

V Indianapolisu smo zmagali, toda dirkača Yamahe sta zelo hitro, zato se moramo neprestano izboljševati, če ju želimo premagati na vsaki dirki.”

Aktualni prvak je prepričan, da bo prva večja ovira na poti k ubranitvi naslov že dirka v češkem Brnu, ki bo ta konec tedna.

“Jorgeju in Valentinu sem do zdaj pogosto sledil dovolj dolgo, da sem videl, da sta Yamahina motorja precej močna tako pri pospeševanju, kot na izhodih iz ovinkov. Tudi mi se poskušamo izboljšati ne teh dveh področjih, a nas čaka še kar nekaj dela, ” je še povedal Marquez.