Marquez: Telo je reklo “stop”!

Avtor prispevka: , objavljeno 25. julija 2020 .

Marc Marquez je razkril razlog, zakaj ne bo poizkusil dirkati na VN Andaluzije, čeprav je po torkovi operaciji zlomljene desne roke v soboto pogumno sedel na motocikel.

Aktualni svetovni prvak je grdo padel na VN Španije prejšnji teden in si zlomil roko, katero so mu v torek operirali in z nekaj vijaki utrdili skupaj s ploščicami. Dirkač Honde je bil prepričan, da bo ta konec tedna, ko bo na sporedu druga dirka letošnje sezone razreda MotoGP, vendarle lahko dirkal, kar je potrdil tudi četrtkov zdravniški pregled. Skupaj z moštvom pa se je odločil, da izpusti petkova treninga in poizkusi v soboto na tretjem in četrtem treningu.

Glede na nedavno operacijo je uspel odpeljati skupaj 28 krogov, to da je najhitrejši krog odpeljal v minuti in 37 sekundah pa ga je kar presenetilo. Toda na 4. treningu je opazil, da izgublja moč v desnem komolcu, kar bi bilo lahko nevarno, če bi nadaljeval z dirkanjem. Na kvalifikacijah je odpeljal en krog in se nato v garaži odločil, da ne nadaljuje.

“Po operaciji sem začutil majhno možnost, da lahko nastopim na dirki, zato sem moral poizkusiti,” je povedal Marquez. “Ko imaš rad svoj šport, potem poizkusiš dirkati. Toda danes bom mirno spal, saj sem poizkusil, vendar ni bilo mogoče nadaljevati. Pri svoji odločitvi, da poizkusim, sem poslušal telo, ki mi je dejalo, da moram poizkusiti. Tak je bil tudi naš načrt – da poizkusimo v soboto dopoldan, preverimo kakšno je stanje na stezi in po pravici povedano je bilo vse precej dobro. Bil sem nekoliko presenečen, da sem kroge končal v minuti 37 sekund in da sem lahko vozil precej neovirano. Popoldan sem po prvih krogih imel dober občutek. Imel sem tudi kar dober ritem z obrabljeno gumo, kar me je presenetilo. Toda ko sem se po premoru v garaži vrnil na stezo, sem začutil šibkost v komolcu. Ostal sem brez moči, zato je položaj postal precej nevaren. Cel teden sem poslušal svoje telo in v tem trenutku je reklo “stop”. Zato sem ustavil v garaži in Hondi dejal, da bom poizkusil v prvem delu kvalifikacij in odpovedal nastop, če bom še naprej čutil šibkost.”

Osemkratni svetovni prvak je napovedal, da bo poizkušal nastopiti na dirki v češkem Brnu, ki bo 9. avgusta, torej čez dva tedna, VN Andaluzije pa bo prva dirka razreda MotoGP v njegovi karieri, katero bo izpustil.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj