Marquez: Suzuki je pripravljen na boj za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 2. novembra 2018 .

Marc Marquez meni, da je moštvo Suzukija pripravljeno na boj za naslov svetovnega prvaka potem, ko Alex Rins z najhitrejšim časom drugega prostega treninga v Sepangu potrdil njihovo dobro formo. Moštvo Suzukija je v letošnji sezoni občutno napredovalo v primerjavi s precej povprečno sezono 2017 zato je aktualni svetovni prvak Marc Marquez prepričan, da lahko zmagovali že od prve dirke naslednje sezone v Katarju.

Kljub temu, da v letošnji sezoni zmage še niso zabeležili, imajo za seboj zelo dober zadnji del sezone v katerem so na zadnjih štirih dirkah trikrat stali na zmagovalnem odru. Andrea Iannone je bil na zadnji dirki v Avstraliji drugi. Po njihovem dobrem začetku dirkaškega vikenda v Sepangu, kjer je na vrhu drugega prostega treninga končal Alex Rins je Marquez prepričan, da so sedaj pripravljen za boj za naslov. Drikaču Suzukija se je na drugem treningu najbolj približal prav Marquez, ki je po treningu dejal:

“Ne, nisem presenečen, ko vidim Rinsa na vrhu treninga. Njegovo moštvo opravlja zelo dobro delo in mislim, da so pripravljen na boj za naslov. Od dirke v Aragonu naprej so zelo močni. Dobri so predvsem na sredini zavoja. Njihova slabost je mogoče končna hitrost, toda v zavojih so zelo močni, imajo namreč zelo dober oprijem ob izstopu iz zavoja. Končna hitrost res ni najboljša je pa zato pospeševanje.”

Tudi zmagovaleca zadnje dirke v Avstraliji Mavericka Vinalesa ne preseneča dobra forma Suzukija.

“Alex je zelo dober dirkač, njegov motocikel se odlično obnaša na zadnjih dirkah tako, da me njegovo prvo mesto ne preseneča. Imajo dva zelo dobra dirkača zato me njihovi dobri rezultati niso slučajni. To pomeni, da tu ne bosta hitra samo Marc in Dovi ampak bo tudi Alex zraven.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish