Marquez stopil v bran moštvenemu kolegu

Avtor prispevka: , objavljeno 16. junija 2019 .

Marc Marquez je po današnji dirki stopil v bran moštvemu kolegu Jorgeju Lorenzu, ki je po zdrsu sprednjega kolesa v desetem zavoju drugega kroga iz dirke izločil še Andreo Doviziosa, Valentina Rossija ter Mavericka Vinalesa. To pa je njegovemu moštvenemu koolegu omogočilo prosto pot do četrte zmage ter s tem povečanja prednosti v skupnem seštevku. Ta sedaj pred najbližjim zasledovalcem Andreo Doviziosom znaša 37 točk.

Po dirki je bil Marquez deležen tudi vprašanj o nesreči, ki se je zgodila tik za njim.

“Ljudje se bodo spraševali kaj za vraga je Lorenzo počel, toda sam vidim to nekoliko drugače,” je dejal Marquez, ki si je pred tem še enkrat ogledal posnetek nesreče.

“Sam sem imel srečo saj sem v tistem trenutku prehitel Andreo, ta pa je zapeljal nekoliko izven idealne linije. Lorenzo je bil na dirkaški liniji ter ob tem nesrečno izgubil sprednji del motocikla. Njegov motocikel je nato zadel Doviziosa, Vinalesa ter Rossija.”

Aktualni svetovni prvak je ob tem spomnil tudi na vpliv zavetrja ob koncu omenjene ravnine.

“To je zelo zahteven zavoj, še posebej če so pred teboj trije dirkači. Zaradi njihovega zavetrja lahko hitro pride do nesreče. Podobno se je zgodilo meni v Avstraliji, ko sva z Zarcojem trčila ob koncu ravnine. Leta 2016 pa sta tu podobno trčila tudi Lorenzo ter Iannone.”

Z Marquezom se strinja tudi Cal Crutchlow, ki je poudaril, da gre sicer za povsem Lorenzovo napako, ki pa ni vozil kot norec. Britanec, podobno kot Lorenzo zaradi padca danes ni videl cilja.

“Jorge skozi celoten vikend ni imel takšnega ritma kot najboljši. Gre za povsem dirkaško nesrečo, zagotovo ni namerno zbil ostalih. Seveda je to povsem njegova napaka, ki pa ni bila namerna. Imel je nadzor nad motociklom, saj ni vozil povsem na polno kot kakšen norec.”