Marquez slavil tudi v Sepangu

Avtor prispevka: , objavljeno 26. oktobra 2014 .

80 tisoč glava množica je bila v malezijskem Sepangu priča zmagi Marca Marqueza, čudežnega španskega dečka, ki se je z dvanajsto zmago v sezoni izenačil z rekordom Micka Doohana po številu zmag v sezoni.

Sedemnastja preizkušnja sezone se za zmagovalca ni začela najbolje. Čeprav je dirko začel z najboljšega štartnega mesta, je ob ugasnjenih lučeh po tesnem dvoboju z Jorgejem Lorenzom v prvi ovinek moral zpejati nekoliko širše, posledično pa je padel na osmo mesto. Dani Pedrosa se je izstrelil v ospredje sledil pa mu je odlični Andrea Dovizioso. Lorenzo je bil tretji, kmalu pa je ugnal Ducatijevega dirkača, nato pa še Pedroso. Ta se Lorenzu ni dal, a mu je v drugem krogu zdrsnila prednja guma in Španec je padel, ter izgubil priložnost za boj za najvišja mesta. V vodstvu sta se tako znašli obe Yamahi, Lorenzo pred Valentinom Rossijem, Marquez pa se je že prilepil na njun zadek, ter s tretjega mesta opazoval zanimiv dvoboj moštvenih kolegov. V devetem krogu je Rossi ugnal Lorenza, kmalu mu je mimo Španca sledil tudi Marquez. Oba sta mu hitro pobegnila, pri čemer pa je Italijan napravil napako, s katero je vodstvo prepustil Marquezu. Rossi je nato nekaj krogov tesno sledil dirkaču Honde, ki se je navidez ubadal s težavami s prednjo gumo, vendar pa je v zadnjih krogih uspel zbežati na 2.4 sekunde prednosti, kolikor je znašala njegova zmagovalna prednost.

Lorenzo se je v zadnjih krogih sicer uspel približati Rossiju, priložnost za prehitevanje pa se mu ni ponudila. Italijan tako v obračunu za drugo mesto v prvenstvu drži prednost 12 točk pred Lorenzom, do konca sezone pa je na koledarju le še ena dirka in sicer 9. novembra v Valenciji.

Foto: motogp

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish