Marquez: Slabša predstava na drugem treningu posledica bolezni

Avtor prispevka: , objavljeno 31. maja 2019 .

Vodilni dirkač skupnega seštevka Marc Marquez je po koncu petkovih treningov priznal, da je imel težave z vročino, ki mu je onemogočila vožnjo na svojem običajnem nivoju. Španec je sicer dobil prvi trening, drugega pa kot najhitrejši Hondin dirkač zaključil na šestem mestu. Ob koncu dneva je priznal, da se že celoten dan zaradi bolezni ni počutil najbolje in čeprav se to ni poznalo na postavljanju hitrega kroga je nekoliko oviralo njegovo zbranost ter pripravljenost na simulacijo dirke.

“Danes sem vozil zelo nenavadno, saj zaradi bolezni nisem bil 100% osredotočen. Poizkušali smo se čim bolj osredotočiti na simulacijo dirke. Težko je, ko fizično nisi 100% pripravljen. Lahko sicer voziš zelo hitro vendar pa nisi povsem osredotočen na vožnjo in tisti pravi občutek za razumevanje stvari se nekoliko izgubi.”

“Sem dirkač, ki lahko vse kroge opravi s polno osredotočenostjo. Danes ob bolezni je bilo takšnih krogov le malo, ostalo sem bil nekje na 80%. Takrat namreč čutiš, da so tvoje reakcije nekoliko počasnejše kot običajno in to lahko hitro postane nevarno. Jutri je nov dan in poizkusili bomo ponovno napasti.”

Kljub temu pa je poudaril, da se njegovo stanje izboljšuje ter tako nadaljuje tudi do konca vikenda.

“Dobro je to, da se danes počutim veliko bolje kot včeraj. Upam, da bo jutri še bolje, danes pa se moram ustrezno spočiti.”

Poleg Marqueza se z boleznijo ubada tudi Danilo Petrucci, ki je bil kljub skupnim tretjim mestom ob koncu vidno izčrpan.

“Zaradi gripe imam veliko težav s svojim telesom. Jemati moram celo antibiotike.”