Marquez se želi preiskusiti na reliju Dakar

Avtor prispevka: , objavljeno 13. januarja 2023 .

Marc Marquez je priznal, da bi se po končani karieri v razredu MotoGP rad preiskusil na reliju Dakar, toda ne z motociklom.

Osemkratni motociklistični svetovni prvak je velik navdušenec relija Dakar. Nedavno se je na novo sezono razreda MotoGP pripravljal skupaj s prijateljem Carlosem Sainzem mlajšim, sinom trikratnega zmagovalca te zahtevne preizkušnje. 60-letni Španec je letos na deveti etapi doživel težjo nesrečo zaradi katere je moral odstopiti.

Marquez, ki letos podrobno spremlja to tekmovanje je priznal, da bi se tudi sam v prihodnje rad preizkusil na tem reliju.

“Seveda spremljam letošnji reli Dakar. Še posebej podrobno prijatelja Carlosa Sainza strejšega, ki je pravi adrenalinski odvisnik. To je njegovo življenje,” je za Teledeporte.es povedal Marquez.

“Ne bi me presenetilo, če bi ga na tem tekmovanju videli tudi drugo leto pa čeprav bo star že 61 let. Zagotovo ima še dovolj moči. Mislim, da je še vedno najhitrejši dirkač v svoji katergoriji. Pomembno vlogo igrajo tudi izkušnje, ki jih ima on ogromno.”

“Če se bom sam kdaj udeležil tega tekmovanja to zagotovo ne bo na motociklu. Menim, da moje telo ne bi zdržalo vseh obremenitev. Do te dirke moraš imeti veliko spoštovanje ter se nanjo zelo dobro pripraviti, kar zahteva ogromno časa in energije.”

“Sem zelo tekmovalen zato se zagotovo ne bi prijavil samo, da bi bil tam kot udeleženec. Hočem zmage.”

Kot je dodal bi mu lahko veliko težavo predstavljal tudi kopilot, ki voznika ves čas usmerja in mu govori med vožnjo.

“Mislim, da bi me zelo motilo, če bi nekdo med vožnjo zraven mene ves čas govoril. Tega bi se zagotovo zelo težko navadil.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Franjo Velepič
8 mesecev pred

Ni to svet zanj.