Marquez se zaveda, da trenutna forma ne bo trajala večno

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2018 .

Marc Marquez je po osvojitvi naslova svetovnega prvaka dejal, da je prepričan, da njegova trenutna forma ne more trajati večno, ter se bo na neki točki končala, ob tem je spomnil na sezono 2015, ko je bil po dveh osvojenih naslovih v prejšnjih sezonah v omenjeni precej oddaljen od boja za naslov.

Dirkač Honde je z zmago na zadnji dirki v Montegiju osvojil svoj peti naslov v razredu MotoGP, skupno pa že sedmega. Tri dirke pred koncem si je tako nabral neulovljivo prednost pred najbljižjim zasledovalcem Andreo Doviziosom. To pomeni, da ostaja sezona 2015 edina v kateri Španec ni osvojil naslova v najelitnejšem motociklističnem tekmovalnem razredu potem, ko se je karavani pridružil leta 2013. Kljub trenutnim uspehom je pred dirko na Phillip Islandu opozoril na to, da je le vprašanje časa kdaj bodo prišli tudi nekoliko slabši trenutki. Kot je dejal se še vedno spominja zanj težavne sezone 2015, ki je prišla po polni dominanci v sezoni 2014. Prav to mu omogoča ostati osredotočen.

“Kdorkoli si v življenju postavlja določene meje, ga ne živi pravilno. Bolje je, da o njih ne razmišljamo. Ne razmišljam o prihodnosti ali preteklosti, osredotočen sem na sedanjost. Naslednje leto bosta na meni pritisk in neverjetna želja po osvojitvi naslova svetovnega prvaka. Ostati je potrebno povsem osredotočen. V nasportnem primeru te lahko tekmeci ujamejo nepripravljenega. Če samo pomislimo na sezono 2015, ko smo sezono pred tem zmagali na trinajstih dirkah, tisto sezono pa na začetku nismo nič razumeli.”

“Velikokrat dobim občutek, da ljudje mislijo, da je zmagovati enostavno, toda nikoli ni. Zagotovo bodo prišli težki trenutki, vsak športnik se tega zaveda. Kar pa ne vemo je to, ali bodo prišli naslednje leto. čez tri ali pet let.”

Marquez je že pred dirko na Japonskem dejal, da želi čim bolj pomagati Hondi osvojiti “trojno krono” (dirkačev, moštev in proizvajalcev). Bodo pa zadnje tri dirke sezone izkoristili za pripravo na branitev naslova v naslednji sezoni.

“Na teh treh dirkah lahko razmišljmo o izboljšavah motocikla za naslednjo sezono. Želimo razumeti zakaj motocikel nekoliko trese na sprednjem delu in zakaj moramo skoraj vedno spredaj izbrati najtršo razpoložljivo pnevmatike.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish