Marquez se veseli svoje prve dirke v motoGP razredu

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2013 .

 

Mladi, zelo nadarjeni španski dirkač Marc Marquez bo kot kaže letos zelo huda konkurenca, vsem do sedaj vodilnim dirkačem v kraljevem razredu motoGP.

 

Glede na vse do sedaj videne rezultate dirk v »nižjih« razredih in testiranj, ima mladi Španec zelo veliko možnost, da bo že na svoji prvi dirki v razredu motoGP dosegel zmago. Do sedaj je to uspelo le redkim. Jorge Lorenzo, kot Dani Pedrosa, sta svojo uvodno dirko v GP razredu končala kot druga.

 

Sedanji prvak v razredu moto2, Marc Marquez, bo letos prvič nastopal v najelitnejšem motociklističnem razredu. Pri Hondi bo zasedel mesto predčasno upokojenega Avstralca Caseyja Stonerja, njegov moštveni kolega pa bo Dani Pedrosa. Kot že rečeno, je na testiranjih letos pokazal, da skoraj nepremagljiv in dal vedeti konkurenci s čim bodo imeli opravka.

 

Kot je povedal Marc, so za njim produktivna zimska testiranja, zdaj pa se že močno veseli prve dirke, čeprav Katar ni njegovo najljubše dirkališče. »Oprijem v Katarju zaradi peska ni najboljši, prav tako vidljivost zaradi nočne dirke.«  »Pred prvo dirko v razredu motoGP sem sicer zelo živčen, vendar tudi poln pričakovanj,« je še dodal.

 

Ali bo mlademu Marquezu uspelo premagati konkurenco že na prvi dirki?

Ne pozabite pogledati dirke, ki se bo začela 7. aprila ob 21. uri.

 

 

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj