Marquez še vedno v boju za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2015 .

Šef moštva Honda, Livio Suppo je dejal, da je še prezgodaj, da bi Marca Marqueza odpisali s seznama kandidatov za naslov letošnjega prvaka, kljub temu da v skupnem seštevku za vodilnim Valentinom Rossijem zaostaja za 49 točk.

Po padcu v Mugellu prejšnji konec tedna je Španec zabeležil že drugo ničlo v letošnji sezoni, Suppo pa meni, da se bodo tekom sezone tudi Marquezovi tekmeci soočili s težavami, s kakršnimi se sooča njegov varovanec.

“Mislim da je boj za naslov še vedno odprt,” je izjavil Suppo. “Razlika v točkah med Marcom in Yamahama je velika, toda gre le za posledico dveh dirk, kjer ni osvojil točk medtem ko se je boril za stopničke. Tudi v najboljših letih se dirkači soočijo s težavami. Lani je imel tri slabe dirke, še leto prej pa tudi dva odstopa. Statistično gledano je povsem mogoče, da bodo tudi tekmeci odstopili. Marc le ne sme več delati napak.”

Suppo pa se zaveda, da mora tudi Honda opraviti svoj delež pri boju za letošnjo lovoriko. “Marquezu moramo povrniti samozavest in zaupanje v motor, kakršno je imel lani. Ima možnost zmage na kateri koli stezi, le ekipa mu mora dati priložnost, da se na motorju počuti udobno.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo