Marquez se spogleduje s formulo ena

Avtor prispevka: , objavljeno 2. junija 2014 .

Letos očitno nepremagljivi Marc Maruqez, ki je v nedeljo zmagal že šestič zapored je dejal, da bi si želel nekega dne preizkusiti dirkalnik formule ena.

Valentino Rossi, Marquezov rival, je leta 2006 na testiranju preizkusil Ferrarijev dirkalnik in dan zaključil z le pol sekunde slabšim časom kroga, kot ga je odpeljal Michael Schumacher. Odličen dosežeč je zanetil govorice o Italijanovi menjavi dirkaških serij, iz česar pa se ni izcimilo še nič.

Marquez, ki je lani postal prvak v svoji krstni sezoni v kraljevem razredu motociklizma, je na Ferrarijevem dvorišču v Mugellu ostal nepremagan, po dirki pa se je srečal s Fernandom Alonsom in kasneje priznal, da bi si želel posnemati Rossija.

“Nekega dne bi res želel poskusiti voziti dirkalnik formule ena. Sicer ne vem kdaj, a zagotovo še ne tako kmalu,” je dejal Španec. “Alonsa prej še nisem nikoli srečal. Zanimivo se je bilo pogovoriti z dirkačem Formule ena. Prvič je obiskal dirko MotoGP in dejal je, da so občutki neverjetni.

Potem sva se pogovorila o formuli. Strinjala sva se, da ti lahko gre dobro, če imaš dober dirkalnik. Uspeh pa je nemogoč, če imaš slabega. O uspehu odloča dirkalnik in ne dirkač.

Dejal je, da vožnja motocikla po TV-ju zgleda enostavna, šele v živo pa vidiš, kako motor ves čas niha in drsi. Strinjala sva se, da lahko s svojim slogom dirkanja in fizično podobo telesa vplivaš na hitrost motorja,” je še dodal Marquez, ki je pogodbo s Hondo podaljšal še za dve leti, do konca sezone 2016, nato pa je v šali dejal, da bi takrat rad sedel v McLarnov dirkalnik, ko bo le tega poganjal Hondin pogonski agregat, ali pa v Red Bullovega, saj je avstrijski proizvajalec energijskih napitkov njegov osebni sponzor.

50 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
50
0
Radi bi slišali tvoje mnenje, prosim napiši komentar!x
()
x