Marquez se je o poškodbi pogovoril z legendo MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2021 .

Marc Marquez je med dirkaškim koncem tedna v Mugellu nekaj besed spregovoril z legendarnim dirkačem MotoGP, Mickom Doohanom. Govorila sta tudi o okrevanju po resni poškodbi, kar je bilo za osemkratnega svetovnega prvaka, ki se po vrnitvi sooča z obilico težav, zelo pomembno.

Doohan si je leta 1992 na dirki v Assnu hudo poškodoval nogo, katero bi mu zdravniki skoraj tudi morali odrezati. Toda Avstralec je okreval in se vrnil na motocikel, nato pa med 1994 in 1998 osvojil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka.

Tudi Marquez se vrača po hudi poškodbi, katero je staknil lani v Jerezu, nato pa moral izpustiti celotno sezono 2020 in prestati tri operacije zlomljene roke, še vedno pa jemlje antibiotike zaradi infekcije na mestu zloma. Šestkratni vsetovni prvak MotoGP je bil z dirk odsoten devet mesecev, od vrnitve na Portugalskem pa ime veliko težav s šibkostjo desne roke. Težave mu povzroča predvsem desna rama, katero je operiral pred začetkom sezone 2020. Dirkač honde ni želel razkriti točno kaj sta se pogovarjala z Doohanom, a je dejal, da mu je pogovor bil v pomoč.

“Imel sem priložnost govoriti z Mickom in pogovor je bil zelo zanimiv,” je povedal. “Zame je bil tudi zelo pomemben. Morda bom nekega dne razkril o čem sva govorila, toda za zdaj je dovolj reči, da mi je bil v veliko pomoč, zelo pa cenim tudi vse Mickove nasvete, saj je moj heroj, ki je prestal podoben položaj. Bil sem kot otrok v šoli, le poslušal sem ga in si poskušal zapomniti vse, kar mi je povedal.”

Marquez je petkova treninga končal na petnajstem mestu, saj mu roka povzroča težave na nekaj delih steze, vendar pravi, da ima težav manj, kot prejšnji teden v Mugellu. “Danes sem poskušal čim manj razmišljati o roki, toda na dveh ali treh delih steze sem moral popraviti voj položaj na motorju. Na koncu ravnine na močnem zaviranju nimam nibenih težav. Lahko zaviram kjer hočem in lahko vozim, tako kot ponavadi. V tretjem, četrtem in zadnjih dveh zavojih, kjer se steza spušča, pa moram popravljati svoj položaj sedenja. Težave imam tudi, če pride do vibracij na motorju ko le težko obvladam motcikel. Vendar pa je težav v primerjavi s petkom v Mugellu ali s petkom v Montmelu precej manj. Rezultat je isti, splošni občutek pa je boljši.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish