Marquez še dodatno motiviran

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2016 .

Marc Marquez je na vseh prvih treh dirkah letošnje sezone stal na odru za zmagovalce, od tega dvakrat na najvišji. Njegova glavna tekmeca za naslov, Jorge Lorenzo in Valentino Rossi, sta naredila nekaj napak in dirkaču Honde omogočila vodstvo v točkovanju prvenstva, z udobnimi 21 točkami prednosti.

Marquez pa ob začetku evropskega dela pričakuje težje dirke, saj bodo potrebne povsem drugačne nastavitve motorja, kot na prvih dirkah.

Dvakratni prvak razreda MotoGP je lani tu dirkal s poškodovano roko in dirko končal na drugem mestu, pa tudi sicer v zadnjih štirih letih v Jerezu ni končal nižje od drugega mesta, čeprav je zabeležil le eno zmago. “Vesel sem, da v Jerez prihajamo z majhno prednostjo, saj bodo naši tekmeci tu močni,” je povedal Marquez. “Zadovoljen sem tudi z našim delom v ekipi, saj smo se iz dirke v dirko izboljševali, potem ko nam je v Katarju upelo najti dobre osnovne nastavitve. Kljub temu pa imamo še veliko prostora za izboljšanje, še posebej pri pospeševanju iz ovinkov.  Pri tem pa ne smemo pozabiti, da so evropske steze drugačne, ožje z drugačno asfaltno podlago, tako da še ne vemo, kako bo to vplivalo na nas.

Še posebej sem vesel, da se po treh dirkah v tujini vračamo v Španijo. Dirkanje pred domačim občinstvom in številnimi mojimi navijači mi daje poseben občutek in še dodatno motivacijo,” je dodal.

0 0 glas
Oceni komentar