Marquez se boji, da je izgubil prednost

Avtor prispevka: , objavljeno 23. aprila 2016 .

Vodilni dirkač v skupnem točkovanju prvenstva MotoGP, Marc Marquez je po petkovih prostih treningih priznal, da je nekoliko zaskrbljen nad formo Hondinega motorja, ki naj bi bil nekoliko počasnejši, kot na prvih dirkah sezone.

Marquez, ki je zlahka zmagal v Argentini in Austinu, je na prvem treningu dosegel šele peti čas s pol sekunde zaostanka za najhitrejim Jorgejem Lorenzom. Na drugem treningu je bil sicer precej hitrejši, toda Španec je pojasnil, da je forma morda potrdila strah, da bo Honda na evropskih tleh manj konkurenčna.

“Steza je čisto drugačna, kot v Austinu, Argentini in Katarju,” je povedal Marquez. “Več pospeševanj in zaviranj je, zato so potrebne drugačne nastavitve. Zdaj poskušamo razumeti obnašanje motorja na takšnih stezah in se vrniti nazaj v formo prvih treh dirk sezone. Ravno tega sem se bal. Ko se je začel prvi trening sem videl, da nismo tako hitri, kot bi morali biti. Zato smo pred drugim treningom spremenili nastavitve in motor je bil nekoliko boljši,” je pojasnil Španec.

Ravno obratno pa se je dogajalo na drugi strani garaže, pri Daniju Pedrosi, ki je bil na prvem treningu hitrejši od Marqueza, na drugem pa je bil skoraj sekundo in pol počasnejši. “Ni bil dober dan,” je priznal razočarani Pedrosa. “Imam veliko težav z oprijemom zadnje gume, saj nikakor ne morem dobro zapeljati iz ovinka. Motorji so zelo močni in za dober čas moraš čimveč časa voziti z odprtim plinom. Če na izhodu iz ovinka ne morem hitro do konca odpreti plina, začnem izgubljati na pospeševanjih, ki pa so ponavadi moja močnejša točka. Tam proti drugim izgubljamo ogromno. Na drugem treningu se nisem uspel izboljšati. Moram najti več oprijema,” je še povedal.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish