Marquez s stopničkami do šestega naslova prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 12. novembra 2017 .

Marc Marquez je s tretjim mestom na dirki v Valenciji letošnjo sezono okronal z naslovom svetovnega prvaka, ki je že njegov šesti, oziroma četrti v razredu MotoGP. Na dirki je sicer zmago slavil Dani Pedrosa pred Johannom Zarcom.

Zadnja dirka sezone je bila pričakovano zelo napeta, napetost pa je stopnjeval tudi Jorge Lorenzo, ki ni ubogal moštvenih ukazov iz Ducatija, da naj Doviziosa spusti predse na četrto mesto. Dovizioso bi za osvojitev naslova moral na dirki zmagati, Marquez pa bi moral dirko končati nižje od enajstega mesta, a je po štartu iz devetega mesta vozil šele na petem, za vodilnim Zarom, Marquezom ter Pedroso.

Ducati je Lorenzu večkrat sporočil “Mapping 8”, ter “-1” s čimer bi moral odstoiti eno mesto, a Španec je vztrajal.

Marquez je nato v prvem ovinku skoraj padel, a je strašljivo situacijo vendarle rešil, a je pri tem zapeljal s steze in je padel na peto mesto.

Sledil je padec Lorenza, s čimer je Dovizioso napredoval na tretje mesto, toda tudi sam je v osmem zavoju kmalu naredil napako, zapeljal preširoko ter zdrsnil v pesek ob stezi, kjer so se še zadnji upi na letošnji naslov razblinili.

Zaradi Marquezove napake, ter odstopa obeh tovarniških Ducatijev sta se v ogorčen boj za zmago spustila Zarco in Pedrosa. Slednji je Francoza napadel v zadnjih krogih dirke in ga uspešno prehitel ter vodstvo obdržal do cilja. Marquez je po odstopu Ducatijev napredoval do tretjega mesta, kjer je tudi končal dirko in osvojil letošnje prvenstvo.

Več sledi…

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish