Marquez: S Pedroso sva se le dotaknila

Avtor prispevka: , objavljeno 29. septembra 2013 .

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Marc Marquez je potrdil dotik z Danijem Pedroso, ki naj bi bil kriv za padec slednjega.

Marquez naj bi pri dotiku s Pedroso le temu poškodoval senzor hitrosti zadnjega kolesa. “Dani me je prehitel, dva ali tri kroge pozneje pa sem videl, da sem nekoliko hitrejši,” je za začetek pojasnil Marquez.

“Pred nasprotno ravnino sem zaviral in skoraj trčil v Danija, nato pa “pobral” motocikel in se pri tem rahlo dotaknil Danijevega motocikla. Zgodilo se ni nič, le zapeljal sem s steze. Po dirki so mi povedali, da sem pri dotiku zadel kabel senzorja za nadzor zdrsa pogonskega kolesa. Gre za čudno naključje, ki se nam prej še nikdar ni zgodilo. Ko je začel pospeševati iz zavoja, je padel. Več kot to ne morem reči, je pa vse skupaj zelo nenavadno,” je nadaljevalj novinec v seriji MotoGP, ki obžaluje, da se je to zgodilo prav njegovemu moštvenemu kolegu, ki praznuje rojstni dan.

“Zelo sem razočaran, saj je šlo za mojega moštvenega kolega. To, da bi se dotaknil napeljave senzorja se ne dogaja. V tistem trenutku sem dvignil motocikel in si rekel, da bom pač tvegal izlet s steze, toda ogrozil bom le sebe, nato pa sem videl, da je Dani padel, kar me je začudilo,” je pojasnil Marquez, ki ni prvič zgrešil zavorne točke v boju z drugimi dirkači.

“Po podobni napaki v Misanu sem si dejal, da bom moral paziti na to področje. Toda tu je bila napaka nekoliko drugačnejša, saj sem zaviral prej. Ko sem bil za Danijem in Lorenzom mi je nekoliko blokiralo prednje kolo, zato sm popustil zavoro in bil prehiter v ovinku. Vsekakor moram biti bolj previden, saj sem do zdaj naredil že precej napak. Na nekaterih dirkališčih je bolje, drugje slabše.”

Iz vodstva dirke pa so po dirki sporočili, da dotik med Marquezom in Pedroso še preučujejo.