Marquez s padcem na treningu rešil zmago na dirki

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2018 .

Marc Marquez je po zmagi na dirki za VN Francije dejal, da mu je padec na prostem treningu pomagal preprečiti odstop v istem ovinku na dirki. Španec je ta konec tedna zabeležil le en padec in sicer v zadnjih minutah tretjega prostega treninga, ko mu je “zaprlo” prednjo gumo v ovinku Dunlop. Preostanek dirkaškega konca tedna ni imel večji težav z zdrsi, vse do sredine dirke, ko je, v zanj značilnem slogu, s komolcem preprečil zdrs motocikla.

“V tretjem zavoju sem imel manjši incident, podoben zdrsu na tretjem treningu,” je povedal dirkač Honde. “Ta padec mi je pomagal rešiti zmago na dirki. Zaradi tistega padca sem vso dirko v tistem ovinku vozil zelo previdno. Moj komolec je bil na tem mestu ves čas trd, kot palica. Ko mi je zdrsnila prednja guma, sem imel komolec pripravljen, tako da sem lahko pobral motor,” se je spominjal Španec, ki je povečal vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva.

Marquez je v trenutku zdrsa že vozil proti zmagi, toda le nekaj desetink sekunde pred Danilom Petruccijem, ki je dejal, da je v tistem treutku videl nekaj upanja v boju za zmago. “Vozil sem za Marcom in ne morem reči, da mi ni bilo težko, toda uspel sem se ga držati, brez da bi tvegal,” je povedal Petrucci. “Videl sem, kako mu je prednja guma zdrsnila v tretjem ovinku in pomislil sem, da ima morda težave, toda očitno jih ni imel, saj je v naslednjem krogu podrl rekord kroga.”

Po odstopu Andree Doviziosa in Johanna Zarca je bil Petrucci praktično edini, ki bi lahko ogrozil Marquezovo zmago, saj je Italijan dolgo časa vozil manj kot sekundo in pol za aktualnim svetovnim prvakom, preden se je zadovoljil z drugim mestom. Marquez je priznal, da je potreboval več časa, da je Petrucciju pobegnil, kot je pričakoval. “Vozil sem na polno in ko sem vozil čase 1:32.3, 1:32.4 sem pomislil, da bo Danilo ostal zadaj. Toda potem sem videl, da se njegov zaostanek ni povečeval in nisem mu mogel pobegniti. Upal sem, da si bom nabral dve, ali dve sekundi in pol prednosti, saj potem lažje nadzoruješ dirko, vendar prednost ni narasla mimo 1.1, zato je bilo vse skupaj malce težje. V zadnjem krogu so moje gume še vedno dobro držale, njegove pa so morda malce popustile in uspelo mi je pobegniti malce dlje,” je še dodal Marquez, ki po tretji zaporedni zmagi letos vodi s 36 točkami prednosti pred Maverickom Vinalesom.

 

 

 

Foto: MotoGP

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish