Marquez s komolcem rešil pomembno zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 25. septembra 2016 .

Vroča zvezda razreda MotoGP, Marc Marquez je pojasnil, da se je moral na dirkališču Motorland med dirko za VN Aragonije rešiti s pomočjo komolca, sicer bi padel. Španec je prehitel Mavericka Vinalesa za vodstvo, nato pa mu je v desnem ovinku zdrsnila prednja guma. Mojster v reševanju takšnih situacij je ostal hladen in motor pobral na kolesa kar s komolcem ter nadaljeval z vožnjo. Čeprav je izgubil štiri mesta, je nato v preostalih krogih uspel nadoknaditi izgubljeno in zmagati na domačih tleh.

“Poskušal sem voziti na polno, saj sem vedel, da so prvi krogi pomembni, če hočem nabrati prednost,” je pojasnil dirkač Honde. “Nato sem naredil napako in skoraj padel. Uspelo se mi je rešiti s komolcem, kot ponavadi. Zagotovo bi padel, toda potem sem se umiril in vozil z nekaj rezerve, potem pa sem začel stopnjevati ritem iz kroga v krog. Ko sem dohitel Valentina, sem pripravil napad. En krog sem odpeljal bolj počasi, nato pa dva povsem na meji, da sem nabral nekaj prednosti, zatem pa sem le nadziral razliko.”

Marquezovo vodstvo pred Rossijem, katerega je danes premagal tudi moštveni kolega Jorge Lorenzo, je po dirki v Aragoniji narastlo na 52 točk, do konca sezone pa so še štiri dirke.

“Velika razlika je, če iz Aragonije odhajaš z 52 točkami prednosti, namesto 38 ali 39,” je dejal Marquez. “Ta zmaga je bila zelo pomembna, saj je Valentino na zadnjih dirkah počasi zmanjševal razliko. Pomembno je bilo ustaviti ta tredn in s tem tudi nekoliko okrniti njegovo motivacijo. Na tej stezi sem vedno hiter, poleg tega pa tudi ustreza našemu motorju. Na prostih treningih sem imel precej boljši občutek, kot na dirki, saj moraš z našim motorjem ves čas voziti blizu meje in včasih se zaradi tega pregrejejo gume. Danes je bilo pomembno, da sem napadel, saj sem v Misanu in Silverstonu skrbel le, da se razlika v prvenstvu ni preveč zmanjšala, toda če hočeš postati prvak, moraš kdaj tudi tvegati. Le pravo stezo je treba izbrati in ta je ena izmed tistih, ki smo si jih označili na koledarju,” je še dodal Španec, ki je pri le 23. letih slavil že 54. zmago in se po števil zmag izenačil z legendarnim Mickom Doohanom. Zdaj je na lestvici najuspešnejših dirkačev po zmagah na šestem mestu.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish