Marquez: Rossi je močnejši kot lani

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2016 .

Marc Marquez je po izgubljenem dvoboju z Valentinom Rossijem za zmago na VN Katalonije dejal, da je dirkač Yamahe v najboljši formi, odkar sam dirka v razredu MotoGP. “V tem trenutku je močnejši, kot je bil kdajkoli v tem času, kolikor sam dirkam v MotoGPju,” je povedal Španec. “Lani je bil dober, toda letos je še boljši. Vsekakor je zelo hiter. Nanj bomo morali paziti, saj je na visokem nivoju.”

Dani Pedrosa se sicer strinja, da je Rossi hiter, a meni, da je precej manj konstanten, kot pred leti. “Mislim, da mu gre dobro. Še posebej glede na to kako motiviran je. Ostati motiviran iz sezone v sezono je najtežje. Toda ko sem se z njim boril v sezonah 2008 in 2009 je bil vsak konec tedna zelo dober. Zdaj pa je nekoliko drugače. Včasih je hiter, spet drugič ni.”

Tudi Rossi sam ocenjuje, da dirka bolje, kot lani. Še posebej je izpostavil njegovo hitrost v primerjavi z Marquezom in Lorenzom. “Zelo pomembno je, da si hiter v nedeljo ob dveh popoldan,” je povedal. “To je moja filozofija vso kariero. Lani sem se do zadnje dirke boril za naslov, vendar včasih na dirkah nisem bil tako hiter kot Lorenzo in Marquez. Letos pasem, kot kaže, hitrejši, čeprav imam na računu manj točk. Sezona mi je zelo naklonjena. Yamaha je izdelala zelo dober motocikel, ki mi je všeč. Všče so mi tudi Michelinove gume, katere sem uporabljal v nižjih kategorijah, zato so mi zelo poznane.

Mislim, da se prvenstvo z vsako dirko bolj zaostruje, z vsako dirko je težje razumeti točno kdo je najboljši in vse bolj je zanimiv, saj mislim, da smo z Lorenzom in Marquezom povsem na enakem nivoju. Toda tudi Pedrosa, Vinales in Iannone so zelo močni,” je še dodal Italijan.

Foto: Yamaha