Marquez razjezil Vinalesa

Avtor prispevka: , objavljeno 17. februarja 2017 .

Maverick Vinales je po zadnjem dnevu testiranj v pogovoru z mediji izrazil nezadovoljstvo nad “obnašanjem” Marca Marqueza. Ta mu je pri eni izmed simulacij dirk sledil na stezi, zaradi česar so se pri Yamahi odločili, da Vinalesa pokličejo v bokse ter tako začasno prekinejo načrtovani niz krogov.

Marquez sicer ni storil nič spornega, a bi z vožnjo za Vinalesom lahko pridobil vpogled v njegov slog vožnje ter obnašanje Yamahinega motocikla.

“Povedali so mi, da vozi za mano,” je dejal Vinales. “Nisem želel prekiniti vožnje, vendar nisem imel namena, da vozi v mojem zavetrju. Res ne razumem tega. Osredotočal sem se nase in na svoje delo, potem pa sem moral upočasniti. Ne morem voziti na polno, če vem, da se vozi za mano in preučuje mojo vožnjo. Zato sem moral prekiniti vožnjo, čeprav sem konstantno vozil kroge v minuti 29 sekund.

Naslednjič mu bom vrnil uslugo. Sem pa kljub temu zadovoljen, saj sva očitno oba korak pred vsemi, tako, da bo letos še zelo zanimivo,” je dodal Vinales.

Marquez pa je kljub temu uspel preučiti svojega tekmeca. “Danes se mi je ponudila priložnost, da sem dva kroga odpeljal za Vinalesom, ki me je prehitel na stezi. Bilo je zanimivo videti tudi druge motocikle. Ducatiji in Suzukiji so zelo dobri, Yamaha pa je tako kot lani izdelala soliden motocikel, ki je dober na vseh področjih. Težko jih bo premagati,” je ocenil petkratni svetovni prvak.