Marquez: Raje padem v boju za stopničke, kot da preprosto končam med prvih 10

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2023 .

Marc Marquez ne obžaluje pristopa dirki MotoGP v Franciji, kjer je v predzadnjem krogu v boju za drugo mesto z Jorgejem Martinom padel.

Dirkač Honde, ki je dirko začel z drugega mesta, pravi, da raje pade v boju za stopničke, kakor da bi se zgolj zadovoljil z uvrstitvijo med najboljših deset.

Španec je nastopil šele na drugi letošnji dirki MotoGP za Veliko nagrado, potem ko se je poškodoval na uvodni dirki na Portugalskem, in nato izpustil tri dirke.

“Po pravici povedano sem zelo, zelo zadovoljen z današnjo dirko,” je povedal Marquez. “Škoda, da nismo ujeli nagrade za svoje delo. Toda vozil sem zelo dobro, že dolgo nisem imel tako dobrega občutka. V ovinke sem lahko vstopal z drsenjem in poznim zaviranjem ter se boril z drugimi dirkači in zaradi tega sem vesel. Seveda pa nisem vesel zaradi rezultata. Težava je morda v tem, da so bile stopničke blizu, pa zanje še nismo bili pripravljeni. Toda na koncu koncev raje dirko izgubim takole, kot pa da bi se zadovoljil z uvrstitvijo med prvih deset. Na dirki sem užival, vendar moramo delati naprej in se izboljšati za prihodnje dirke.”

Marquez je padec pripisal nihanju motocikla na izhodu iz šestega ovinka, zaradi katerega je izgubil ravnotežje na zaviranju v sedmi ovinek, toda po petem mestu na sprint dirki pravi, da je bil ta dirkaški konec tedna ravno to, kar je potreboval za dvig samozavesti.

Honda je na dirki prvič uporabila novo šasijo, katero je zanje izdelal Kalex. Marquez sicer pravi, da je le ta prinesla izboljšanje, vendar pa ni bistvene spremembe. “Šasija je nekoliko boljša, toda ni rešitev za naše težave. Tudi Mir, ki je svetovni prvak, je uporabljal to šasijo in imel veliko težav. Vozil je v ozadju in spet padel, kar pomeni, da moramo nekaj spremeniti za prihodnje dirke, da bomo bolj konkurenčni in da bo motocikel bolj varen. Hondini dirkači smo vsako leto na vrhu po številu padcev. Ne gre le zame. Mir je v Jerezu padel trikrat ali štirikrat, tukaj trikrat, to pomeni, da se moramo izboljšati,” je še dodal zvezdnik Honde.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj