Marquez raje ni poskušal z “noro” potezo proti Ducatijema

Avtor prispevka: , objavljeno 5. avgusta 2018 .

Marc Marquez je bil v boju za zmago vse do zadnjih ovinkov dirke za VN Češke, katero pa je na koncu končal za Andreo Doviziosom in Jorgejem Lorenzom, s katerim se je za drugo mesto boril vse do ciljne črte. Dirkač Honde je po dirki dejal, da ni želel tvegati preveč s kakšnim norim poskusom prehitevanja, saj sta bila tovarniška Ducatija v Brnu preprosto premočna. “Med dirko sem imel dober občutek na motorju, bil sem hiter in lahko sem vozil dobro, pri tem pa pazil na gumo,” je povedal vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva. “Težave so se pojavile, ko sem se moral boriti z Ducatijema, ki imate zelo dobre pospeške ter še boljšo končno hitrost, zelo močna pa sta tudi na zaviranjih. Zelo težko ju je bilo prehiteti, toda dejal sem si, da bom poizkusil, vendar ne s kakšnim norim prehitevanjem.

V teh pogojih imam nekaj težav z desno stranjo gume. Med dirko me je nekaj krat odneslo, zato sem raje malce popustil. Prišli bomo na dirkališča, kjer bomo boljši, saj je naš motor v nekaterih pogledih boljši. Včasih so nekateri motorji in dirkači hitrejši od nas in tega se moramo zavedati, ter voziti pametno.”

Marquez je kljub tretjemu mestu za tri točke povečal vodstvo v razvrstitvi prvenstva, saj je dirko končal pred najbližjim zasledovalcem Valentinom Rossijem. Italijan zdaj za aktualnim svetovnim prvakom zaostaja za 49 točk, za Marqueza pa je na koncu koncev bilo to pomembnejše od tega, da v cilj pripelje pred Ducatijema. “Dobro je, da je Valentino dirko končal za nami, saj je bil moj glavni cilj, da povečam prednost v točkovanju. Seveda sta Andrea in Jorge pridobila nekaj točk, vendar za nami zaostajata 68 točk. Z rezultatom dirke sem zato zadovoljen, saj imam na tej stezi tako ali tako vsako leto nekaj težav. V prvenstvu vodimo z 49 točkami prednosti, 68 pred Dovijem. Počutim se močnega, prišle pa bodo tudi steze, kjer bomo zelo, zelo močni,” je še dodal Marquez.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish