Marquez prvak kljub zmagi Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 12. oktobra 2014 .

Jorge Lorenzo je v Motegiju zabeležil še drugo zaporedno zmago letos, toda to Marcu Marquezu, ki je bil drugi, ni preprečilo da bi osvojil letošnji naslov prvaka.

Valentino Rossi je prevzel vodstvo v prvi ovinek, medtem ko je tudi Lorenzo prehitel Andreo Doviziosa, ki je dirko začel z najboljšega štartnega položaja. Marquez je slabo štartal in s četrtega padel na sedmo mesto. Dirkač Honde je kmalu našel pot mimo Pola Espargaroja in Danija Pedrose, krog kasneje pa še Andreo Ianoneja.

Rossi je držal vodstvo, prvi štirje dirkači pa so bežali Pedrosi, nato pa je Lorenzo v petem krogu uspel prehiteti svojega moštvenega kolega Rossija in si z rekordnim časom kroga pridirkal nekaj prednosti.

Lorenzo je počasi povečeval prednost, Marquez pa je po napaki Ducatijevega dirkača prehitel Doviziosa in se podal v lov na Rossija. Devet krogov pred koncem je poskušal mimo, a se Rossi ni dal. Krog kasneje je Marquez ponovil manever, ki je tokrat uspel, toda do vodilnega Lorenza je zevala 2.7 sekundna vrzel.

Lorenzo je zmagal, Marquez pa je zbral dovolj točk, da je zapečatil letošnji naslov in tako postal najmlajši dirkač v zgodovini, ki je osvojil dva zaporedna naslova svetovnega prvaka.

Rossi je dirko končal na tretjem mestu, Pedrosa pa je bil po prehitevanju Doviziosa na koncu četrti. Ianone je bil šesti, Stefan Bradl sedmi, Pol Espargaro osmi, Bradley Smith in Alvaro Bautista pa sta bila na repu deseterice.

Foto: MotoGP