MARQUEZ priznava, da “trenutno ne uživa” v dirkanju

Avtor prispevka: , objavljeno 17. septembra 2021 .

Marc Marquez priznava, da trenutno ne uživa v vožnji v MotoGP zaradi fizičnih omejitev zaradi okrevanja po poškodbi.

Voznik Honde je na lanski dirki v Španiji močno padel in si zlomil desno roko. Prehitri povratek v steze mu je otežil okrevanje in tako je bil odsoten skozi celotno sezono 2020. Po vrnitvi je že dosegel zmago za VN Nemčije in drugo mesto na zadnji dirki v Aragoniji. Večkrat je dirkač Honde priznal, da ne more voziti na način na katerega je bil navajen.

“Zdaj dirkam, poskušam tekmovati in poskušam izboljšati svojo raven, vendar ne uživam. Trenutno je res, da uživam v nekaj krogih, v nekaj ovinkih, ko pa se bolečina razširi pa ne uživam več. Ko bom ponovno vozil brez bolečin bodo prišli tudi rezultati,” je dejal Maruqez.

Marquez je izključil možnost četrte operacije desne roke izven sezone, vendar ugotavlja, da si mora zdaj po vsaki dirki vzeti tri dni dopusta, da si opomore od bolečine preden se vrne na stezo.

“Trenutno je v načrtu, kako izboljšati zadnje dirke, še posebej po Austinu, ko imamo dva tedna prostega časa. Imamo poseben načrt okrevanja, katerega se poskušam držati,” je še dodal Španec.

V skupnem seštevku je Marquez na trenutno desetem mestu in ima 79 točk. Vedeti pa moramo, da je izpustil prve dve dirki v Katarju.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish