Marquez priznal: Padel sem, ker sem posnemal Quartararoja

Avtor prispevka: , objavljeno 3. novembra 2019 .

Marc Marquez je priznal, da je bil njegov padec na kvalifikacijah razreda MotoGP v Maleziji posledica poizkusa posnemanja dirkaške linije Fabia Quartararoja. Francoz na Yamahi je v petek na prostih treningih izboljšal uradni rekord kroga steze v Sepangu, pred zadnjih hitrim krogom na kvalifikacijah pa mu je iz garaž na stezo sledil Marquez. Ko je Quartararo po nekaj ovinkih oklevanja v pripravljalnem krogu vendarle pospešil, mu je še vedno sledil Marquez, ki pa je v drugem ovinku grdo padel, a se k sreči pri tem ni poškodoval.

“Nič mi ni,” je povedal osemkratni svetovni prvak, ki bo na štartu dirke stal na enajstem mestu. “Motocikel smo nastavili za dirko, zato smo imeli težave z enim hitrim krogom. Še posebej veliko težav smo imeli pri spremembah smeri, kjer je bil motor precej nestabilen. Največja napaka je bila, da sem malce preveč agresivno preložil motor. Dirkači Yamahe so z novimi gumami zelo hitri in nimajo nobenih težav s prelaganjem motorja. Vozil sem za Quartararojem in poizkusil posnemati njegovo linijo ter preprosto poletel v zrak.”

Marquez je dejal, da je čakal na zavetrje drugega dirkača, saj je s Hondo težko voziti za Quartararojem. “Čakal sem drugega dirkača, saj je s Hondo težko voziti za Fabiom, ki ubira drugačne linije. Toda tokrat se taktika ni izšla. Na koncu koncev pa moraš preučiti svoje slabosti v primerjavi s tekmeci in pred dirko je najpomembnejše to, da smo zelo močni še posebej, ko imamo obrabljene gume. “

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish