Marquez priznal, da je Vinales lahko upravičeno jezen nanj

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2021 .

Marc Marquez je priznal, da na kvalifikacijah razreda MotoGP v Mugellu ni bil popolnoma pošten in da je Maverick Vinales nanj lahko upravičeno jezen.

Maruqez je izkoristil zavetrje Vinalesa, da je napredoval v Q2, Vinales pa se ni uspel uvrstiti v drugi del kvalifikacij. Dirkač Yamahe je bil na Marqueza, ki mu je sledil celo skozi bokse, vidno jezen, čeprav je po kvalifikacijah priznal, da dirkač Honde ni bil kriv za izločitev na kvalifikacijah.

Marquez, ki bo 23 krogov dolgo dirko začel le dve mesti pred Vinalesom, se je tekmecu opravičil še pred prvimi pogovori z novinarji. “Opravičil sem se mu, ker vem, da nisem ravnal najbolj pošteno,” je povedal osemkratni svetovni prvak.

“Toda po drugi plati zjutraj nisem imel slabega občutka, katerega pa sem popoldan izgubil. Vse mi je šlo narobe. Največ težav sem imel s svojim telesom, z motorjem, z vsem. Nisem imel občutka, zato sem četrti trening končal še pred koncem in moštvu pojasnil, da enostavno nimam pravega občutka, zato moramo ujeti zavetrje. Preverili smo podatke in najhitrejši je bil Vinales. Če bi bil kdo drug, bi izbrali drugega. Sledil sem mu, saj je bil to edini način, da dosežem dober krog. Raje bi vozil na višjem noviju in vozil na drugem mestu, ter se boril za najvišja mesta, kjer bi drugi vozili v mojem zavetrju, kot že veliko krat do zdaj. Žal pa stanje ni takšno. Poznam občutek, zato sem se Mavericku opravičil. Toda na koncu koncev je bilo vse po pravilih. Na meji, toda v pravilih.”

Marquez ima ves čas od vrnitve po 9-mesečnem premoru od dirkanja veliko težav z desno ramo, katero je operiral med sezonama 2019 in 2020. V petek je celo razmišljal, da bi odpovedal nastop na dirki v Mugellu, a je dejal, da mora dirko odpeljati, saj bo tako izboljšal fizično formo. Toda to terja svoj davek na psihični plati.

“Na splošno je bilo v soboto nekoliko bolje, kot v petek, toda podpoldan v roki nisem imel moči, to pa na tej stezi zelo močno vpliva na prelaganje motocikla iz ovinka v ovinek. Rama je boleča, včeraj pa sem čutil tudi nekaj bolečine v roki, danes pa so se pojavile še bolečine v vratu. Zdi se, da mišice v rami delajo bolj, kot ponavadi, roka pa tudi še ni tako močna, kot druga. Stanje pa se poslabšuje. Z Maverickom sva se pošalila, da me bo jutri na dirki tako ali tako prehitel.

Zavedam se svojega položaja, zato ni pomembno ali bom na koncu 14., 10. ali osmi, vem le, da moram dirko končati, odpeljati čimveč krogov in kilometrov. Psihično bo to zelo naporno, vendar to moram storiti.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj