Marquez pripravljen na boj za stopničke v Katarju

Avtor prispevka: , objavljeno 26. februarja 2019 .

Marc Marquez je zadnja testiranja pred začetkom sezone začel nekoliko zadržano, saj je prvi dan končal šele z desetim časom, ki je bil več kot sekundo slabši od najhitrejšega. Toda aktualni svetovni prvak je že drugi dan zmanjšal zaostanek, zadnji dan pa je že odpeljal tretji čas testiranj v Katarju in zatem dejal, da je naredil nekaj korakov naprej, ter da je zdaj pripravljen na boj za prva tri mesta na prvi dirki sezone, ki bo desetega marca. Tudi rama, katero so mu decembra operirali, mu zadnji dan ni povzročala težav.

“Prvi dan smo začeli precej daleč zadaj, sekundo za najhitrejšim,” je dejal Marquez. “Včeraj smo bili bližje, danes pa smo že bili dovolj dobri, da bi se lahko borili za stopničke. To je zelo pomembno, saj imamo na tej stezi ponavadi težave. Še posebej sem zadovoljen, ker sem včeraj odpeljal preko 50 krogov, rama pa mi ni povzročala težav. Čutim, da sem pripravljen na dober začetek sezone.”

Dirkač Honde pa je opozoril, da bo vrstni red ob začetku sezone drugačen, kot je bil videti na testiranjih. Predvsem forma Danila Petruccija in Andree Doviziosa, ki sta testiranja končala na devetem oziroma petnajstem mestu bo na dirki videti precej drugače. “Pred začetkom sezone so vsi hitri,” je povedal Marquez. “Tudi na prvi dirki bodo vsi hitri, saj so vsi testirali na isti stezi, kot bo potekala dirka. Pravo sliko pa bomo dobili v Argentini, Austinu in Jerezu, kjer nismo testirali. Lahko je postaviti hiter krog, če imaš na voljo cel dan in neomejeno število krogov. Toda med dirkaškim koncem tedna je vse malce težje. Bomo videli, toda nima smisla, da bi zdaj tiščali z glavo skozi zid.

Zaostanek Ducatijev se zdi velik, toda v resnici sta zelo blizu, saj sta na testiranjih “igrala” pametno.”

Marquez je testiranja zaključil s padcem, a v hladnih in vetrovnih pogojih ni bil edini, ki se je znašel na tleh. “Danes sem preizkusil tudi ramo,” se je pošalil po koncu dneva. “Padel sem v šestem ovinku, ko sem peljal povsem naravnost. Vozil sem s trdo prednjo gumo, toda steza se je ohladila, bilo pa je tudi vetrovno, zato gume nisem mogel dovolj ogreti, zato mi je prednje kolo zdrsnilo,” je še pojasnil.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish