Marquez pričakuje, da bo med dirko trpel

Avtor prispevka: , objavljeno 18. aprila 2021 .

Marc Marquez je priznal, da bo na prvi dirki MotoGP po 265 dneh odsotnosti trpel, saj je imel z roko kar nekaj težav že na kvalifikacijah.

Osemkratni svetovni prvak se je po petkovih prostih treningih moral s tekmeci pomeriti že v prvem delu kvalifikacij, v nadaljevanju pa se je uvrstil na šesto štartno mesto. Po končanih kvalifikacijah je priznal, da se število krogov na treningih in kvalifikacijah pozna na roki, ki je bila operirana pred štirimi meseci, zato je zdaj veliko vprašanje, kako, če sploh, bo roka zdržala vseh 25 krogov dirke. “Zaupanje v motocikel se je popravilo,” je povedal. “Začeli smo z nastavitvami, ki jih je pripravil (Stefan) Bradl. Z njimi sem vozil na prvih dveh treningih, na tretjem pa sem želel poizkusiti najti izboljšave. Motor smo malce prilagodili mojemu slogu vožnje, in napredek v občutku je bil viden na četrtem treningu.

Vprašanje, ki se poraja zdaj je, kako bo jutri na dirki. Zdravniki so me opozorili, da bom imel skozi konec tedna vedno manj moči v roki. 25 krogov je veliko in poskušal bom uživati, vendar vem, da ne bom mogel. Vem, da bom trpel.”

Marquez ta konec tedna še ni padel, kar je povsem drugače, kot smo bili vajeni v zadnjih sezonah, ko je dirkač Honde vozil na meji in pogosto tudi čez. Videli pa smo nekaj zdrsov prednjega kolesa, kar je šestkratni prvak MotoGP pripisal pomanjkanju moči v roki. Razkril je, da v fitnesu z desno roko dviga lažje uteži, kot z levo.

“V levih ovinkih počasi dobivam občutek za gumo, kot mi je všeč. V desnih ovinkih pa preveč zaviram in preobremenjujem prednjo gumo poleg tega pa tudi položaj na motociklu še ni povsem pravi. V teh ovinkih izgubljam čas, na primer v zadnjih dveh ovinkih. Zdaj z ekipo vemo, da moramo najti drugačne nastavitve. Manjka pa mi še moči v roki. V telovadnici za desno roko uporabljam lažje uteži, saj je še vedno malce šibka, to pa se pozna tudi na motociklu. V Portimau in Jerezu so skoraj vsi ovinki desni, zato je težava bolj opazna. Toda odpeljati moram čimveč krogov, čeprav vem, da bom na dirki trpel. Moj cilj je, da dirko dokončam. Sledila bosta dva tedna premora, ko se bom lahko spočil, dobro pa je, da imam težave le zaradi pomanjkanja mišic,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish