MARQUEZ prevzel KRIVDO za trčenje z MARTINOM

Avtor prispevka: , objavljeno 29. avgusta 2021 .

Marc Marquez je prevzel vso krivdo za trčenje z Jorgejem Martinom na dirki MotoGP za VN Velike Britanije, ki je povzročilo padec in odstop obeh dirkačev.

Martin in Marquez sta prvič zadela že v začetku kroga, ko je Martin prehitel dirkača Honde, nekaj zavojev kasneje pa je novinec na motociklu Pramac Ducatija naredil napako in pustil prostor, katerega je želel izkoristiti Marquez. “Opravičil sem se Martinu, saj sem za padec v celoti kriv jaz,” je dejal Marquez. “Bil sem preveč optimističen, nekoliko pa me je presenetila tudi poteza Martina, ki je tako kot (Fabio) Quartararo zapeljal precej daleč z idealne linije. Zaradi tega sem nekoliko narobe postavil motor vendar je bila to moja napaka. Bil je prvi krog in želel sem preveč. Opravičujem se Martinu in ekipi Pramac.”

Marc Marquez je sprejel krivdo za trčenje z Jorgejem Martinom

Martin je sprejel Marquezovo opravičilo, a je bil kljub temu razočaran, saj je menil, da bi se lahko boril za zmago. “Lahko si pogledate posnetke. Razočaran sem, saj se mi je zdelo, da sem bil v zelo dobrem položaju,” je prepričan Martin. “Glede na ritem, bi se lahko boril za drugo mesto, morda celo za zmago. Težko opišem kaj se je dogajalo, bil sem na notranji strani ovinka kjer sem začutil dotik. To je dirkanje zdaj pa že čakam naslednjo dirko.

Marc se mi je prišel opravičiti, kar je lepo od njega, vendar mi je uničil dirko kar je glavna težava. Narobe je ocenil položaj, saj v ovinku ni bilo prostora. Upam, da se bo iz tega kaj naučil za v bodoče.”

Martin pa se ni želel spuščati v razprave o tem, ali bi morali komisarji Marqueza kaznovati. “Deljenje kazni ni moje delo, upam, da bo svoje opravilo vodstvo dirke. Ne vem, zakaj je pobral motor, saj je bil na notranji strani in bi lahko prehitel do konca. Zapeljal je z idealne linije in me zrinil. Tega pač ne razumem, vndar kazni niso moje delo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish