Marquez prestal operacijo, čaka ga 6 mesečno okrevanje

Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2020 .

Marc Marquez je v Madridu uspešno prestal tretjo operacijo zlomljene roke, zdaj pa šestkratnega svetovnega prvaka razreda MotoGP čaka šestmesečno okrevanje.

Kot smo poročali je Marquez v preteklih tednih v zvezi z zdravljenjem zlomljene roke opravil več posvetov z različnimi strokovnjaki in se odločil za operacijo desne nadlahtnice, ki se po dveh operacijah ni celila. Operacija je trajala kar 8 ur vendar brez zapletov ali posebnosti, med operacijo, katero je izvedla ekipa petih kirurgov pa so mu iz roke odstranili prejšnjo ploščico in vijake, ter namestili novo, poleg pa presadili del kosti iz njegove medenice, v kateri se nahaja veliko celic potrebnih za aktivacijo rasti kosti na mestu zloma.

Dirkač Honde naj bi okreval šest mesecev, kar pomeni, da bo izpustil začetek sezone, ki bo 28. marca v Katarju, če bo začasni koledar dirk 2021 potrjen, pa moral izpustiti prvih 6 dirk sezone 2021, najhitreje pa bi se lahko vrnil na domači dirki za VN Katalonije, ki bo na sporedu predvidoma 6. junija.

Honda za zdaj operacije še ni komentirala, govori pa se, da je Andrea Dovizioso že stopil v stik in se ponudil za zamenjavo Španca, ki motorja ne bo vozil skoraj eno leto.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish