Marquez: Prej bi moral v bokse

Avtor prispevka: , objavljeno 28. septembra 2014 .

Vodilni v seštevku svetovnega prvenstva serije MotoGP, Marc Marquez je priznal, da bi med dirko za VN Aragona moral prej zamenjati motocikel in dirko nadaljevati z gumami za dež.

Dirkač Honde je tvegal in kljub vse močnejšemu dežju na stezi ostal z gumami za suho stezo. Na spolzki podlagi je nekaj krogov pred koncem zdrsnil in dirko končal na trinajstem mestu.

“Današnja dirka je bila težka, saj se, tako kot številni drugi dirkači, še nikoli nisem soočil s takšnimi pogoji,” je dejal Marquez. “Ves konec tedna smo bili dobri, škoda le, da sem padel. Poskušal sem zdržati do konca, saj je bilo treba odpeljati le še nekaj krogov, toda danes sem se naučil, da je v takšnih primerih bolje ubrati drugačno taktiko.”

Marquezov moštveni kolega Dani Pedrosa je prav tako poskušal do konca dirke odpeljati brez menjave motocikla, a je tudi on padel. “Narobe sem se odločil, ko nisem zamenjal motorja v krogu, ko bi to moral storiti. Gume niso več držale in padel sem,” je pojasnil Pderosa, drugi v skupnem seštevku prvenstva. “K sreči sem lahko nadaljeval in na koncu osvojil dve točki. Razočaran sem, da smo se tako trudili in ostali brez dobrega rezultata, toda iz takšnih stvari se učimo, ter na naslednje dirke prihajamo močnejši.”

Foto: MotoGP

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish