Marquez: Prehitevanje Rossija ni bilo nič norega

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2018 .

Marc Marquez se je po kazenski vožnji skozi bokse zaradi napake na štartu dirke prebijal iz ozadja, pri tem pa se je nekajkrat agresivno prebil mimo tekmecev. Prvič je trčil z Aleixom Espargarojem, kasneje pa še z Valentinom Rossijem, ki je po prehitevanju padel. Dirkač Honde je zaradi slednje poteze prejel 30 sekundno kazen nanj pa se je usul plaz kritik. Rossi je dejal, da je aktualni svetovni prvak s takšno vožnjo uničil njihov šport, toda Marquez pravi, da ni poskušal nič norega, saj so podobne manevre izvajali tudi drugi dirkači na dirki za VN Argentine.

“Mislim, da nisem poskušal nič norega,” je dejal Španec, ki je dirko končal na petem mestu, po kazni pa padel na osemnajsto. “Kar se je zgodilo z Valentinom je bil napaka, posledica pogojev na stezi, zaradi katerih mi je blokiralo prednje kolo. Dirkaška linija je bila suha, toda zapeljal sem na mokro zaplato in prednja guma je blokirala, zato sem moral popustiti zavore. Trčila sva, poskušal sem zvoziti ovinek, potem pa sem videl, da je Valentino padel in se mu poskušal opravičiti. Če ste videli, so je Johann Zarco podobno prehitel Danija Pedroso, Danilo Petrucci pa Aleixa Espargaroja. Današnji pogoji so bili zelo težki, dal sem vse od sebe a bila je težka nedelja,” je dodal Marquez, ki je priznal, da je največjo napako storil pri prehitevanju Espargaroja, zaradi katere je moral vrniti eno mesto. “Moja največja napaka na dirki je bila tista pri prehitevanju Aleixa. Bil sem štiri sekunde hitrejši od njega česar sem se zavedel prepozno. Ko si toliko hitrejši, je težko, toda poskušal sem se izogniti trčenju, nato pa sem se opravičil.

OK, dobil sem kazen, kar razumem, vrnil sem dve mesti, saj nisem vedel točno, koliko jih moram vrniti, toda za vsak slučaj sem vrnil dve mesti,” je še pojasnil Marquez.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish