Marquez pred Le Mansom previdno optimističen

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2016 .

Marc Marquez doslej ni slovel kot najbolj konstanten dirkač, to pa se je vsaj na prvih štirih dirkah letošnje sezone spremenilo. Španec je izmed favoritov za naslov najbolj konstanten, saj je vse dirke končal in to med prvimi tremi.

Na VN Španije zaradi težav z zadnjo gumo sicer ni mogel konkurirati za zmago, toda po produktivnih testiranjih, ki so sledila dirki, je pred peto letošnjo dirko potihoma optimističen.

“Steza v Le Mansu mi je všeč čeprav moraš tu računati na veliko spremenljivk,” je povedal. “Ena izmed njih je vsekakor vreme. Lani so se temperature v nedeljo močno dvignile in imeli smo veliko težav s prednjo gumo. Tudi dež tu ni nenavaden pojav, poleg tega pa gre za “stop and go” stezo z močnimi zaviranji pred počasnimi zavoji, kjer so ključna pospeševanja. Morda bo situacija podobna Austinu, kjer smo na pospeševanjih imeli precej manj teža  kot smo pričakovali, morda pa se bomo znašli v večjih težavah.

Na testiranjih v Jerezu smo veliko delali na nastavitvah šasije in elektronike, da bi našli več oprijema na pospeševanjih, ter na ravnovesju motorja, da bi se motor čim manj postavljal na zadnje kolo.

Potrebno je najti pravo razmerje, vendar mislim, da smo se dobro pripravili za Le Mans.

Glede na to, kako smo napredovali od zimskih testiranj in kako hitro najdemo rešitve za težave, sem potihoma optimističen in se veselim naslednjega dirkaškega konca tedna,” je še povedal Marquez, ki ima v skupnem seštevku prvenstva 17 točk prednosti pred Jorgejem Lorenzom.

Foto: Honda