Marquez: Potrebujem vsaj še dve zmagi

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2016 .

Marc Marquez kljub 43 točkami prednosti v točkovanju svetovnega prvenstva, osem dirk pred koncem sezone meni, da mora zmagati še na vsaj dveh dirkah, če hoče postati letošnji prvak. Dirkač Honde bi teoretično lahko na vseh preostalih dirkah v cilj pripeljal na drugem mestu, pa bi kljub temu osvojil tretji naslov prvaka v razredu MotoGP, saj je prav na vseh letošnjih dirkah osvojil točke, medtem ko glavna tekmeca za lovoriko, Jorge Lorenzo in Valentino Rossi nista bila tako konstantna.

Španec pa se zaveda, da za končni uspeh v preostanku sezone mora še kdaj zmagati, še posebej zdaj, ko sta tudi Ducatijeva dirkača postala kandidata za najvišja mesta. “Konstantnost bo pomembna, toda potrebno bo dirke končati konstantno na vrhu,” je dejal Marquez. “Vem, da v mojem primeru moram zmagati še na najmanj dveh dirkah, saj sta oba Yamahina dirkača zelo hitra. Kar pa se tiče Ducatija, bomo še videli, če lahko tudi kje drugje dirkajo na tako visokem nivoju, kot v Avstriji. Če bosta dirkačema Yamahe kradla točke, tako kot v Avstriji, mi bosta v veliko pomoč. V Spielbergu sta mi pomagala, saj sem izgubil manj točk, toda tukaj ali na kakšni drugi dirki, pa bi lahko pomagala tudi Rossiju in Lorenzu. Za naslov prvaka bo treba biti hiter na vseh dirkah.”

Lorenzo meni, da bi zdaj, ko je tudi Ducati našel zmagovalno formo, lahko prišlo do velikih nihanj pri osvajanju točk, še posebej, ker se v prvo peterico lahko vključi tudi Suzukijev Maverick Vinales. “Marc ima 43 točk prednosti,” je dejal Španec. “Toda ker se za zmage lahko bori tudi šest ali celo sedem dirkačev, lahko pride do velikih nihanj v količini osvojenih točk. Zelo pomembno bo na vsaki dirki osvojiti čim več točk, oziroma dirke končati na stopničkah. Tudi ob takšni prednosti bo Marc moral poskušati zmagati na čim več dirkah.”

Rossi, ki za Marquezom zaostaja še 13 točk več od Lorenza, je še enkrat ponovil, da bo moral pokazati še kaj več, če se želi vrniti v boj za naslov. “Sezona je še dolga. Čaka nas še osem dirk, v tem trenutku pa se za zmage bori tudi do sedem dirkačev,” je povedal Italijan. “Zato bo veliko odvisno od posamezne steze, vendar pa moram poskušati biti vedno na vrhu. Pokazati moram še nekaj več, biti še hitrejši, vendar pa moram dirke tudi vedno končati v točkah. Osredotočati se bom moral na vsako dirko posebej in na vsaki dirki pokazati maksimum, saj nas na preostalih dirkah čaka ogorčen boj,” je še povedal Rossi.

Foto: Honda