Marquez potrdil, da ostaja pri Hondi

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2016 .

Marc Marquez je potrdil tisto, kar je bilo tako ali tako že skoraj samoumevno – da ostaja pri Hondi. Štirikratni svetovni prvak pogodbe sicer še ni podaljšal, vendar gre takorekoč le za formalnost. Španec bo pri Hondi najverjetneje ostal še dve sezoni, saj so se vse pogodbe z najboljšimi dirkači v drugih ekipa podpisale za dve sezoni in bo takrat dogajanja na trgu spet veliko, možnosti za prestope pa bo tudi več.

Jorge Lorenzo je izigral Valentina Rossija in z odlašanjem podaljšanja sodelovanja z Yamaho le to prisilil, da so Rossiju na mizo dali ponudbo, ki je ni mogel zavrniti, sam pa se je odločil za prestop k Ducatiju, nekaj tednov kasneje. Po sezoni 2018 bo tako potencialno prost sedež na Yamahim, s katerim bi se lahko spogledoval tudi Marquez, če Honda do takrat ne bo našla poti iz krize.

Yamaha je v svoj tabor namesto Lorenza pripeljala Mavericka Vinalesa, zato pa Marquezu niti ni ostalo druge možnosti, kot da še naprej svojo srečo poizkuša pri Hondi.”Pogodbe še nisem podpisal, toda prihodnjo sezono bom vozil Hondo,” je povedal. “Pogodba mora biti dobro napisana. Letos gre za izjemo, saj se je vse premikalo prehitro, kar pa mi ni najbolj všeč.”

Marquez pa tako kot večina gledalcev MotoGP, že težko čaka, da vidi kako se bo na Ducatiju odrezal Lorenzo, in kako dober bo na Yamahi Vinales. “Zanimivo bo videti, kako bo šlo Jorgeju na Ducatiju. Kako se bo odrezal dirkač njegovega kova na takšnem motorju, zanimivo pa bo videti tudi, kako se bo na Yamahi odrezal Vinales.”

Foto: Honda

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj