Marquez: poskus vrnitve v Jerezu je bila napaka

Marc Marquez je obiskal Hondo
Avtor prispevka: , objavljeno 7. decembra 2020 .

Marc Marquez je po tretji operaciji roke priznal, da je bil prehiter poskus vrnitve na motor že teden po padcu v Jerezu napaka. Krivdo pa je deloma zvalil na zdravnike, ki so mu dovolili nastop.

Marquez je bil na začetku vesel, da ga bo ekipa pustila dirkati že teden po padcu. Na preizkusu je moral narediti 40 sklec in po opravljenem je pričel z treningi. Vendar vgrajena ploščica ni zdržala pritiska in se je zlomila, kar je povzročilo, da je moral Španec na drugo operacijo. Zdravniki so mu zatrdili, da je edina nevarnost če bi ponovno padel, ter bi se tako stanje njegove poškodbe poslabšalo. Nikoli pa mu niso povedali, da se lahko ploščica zlomi zaradi prevelike preobremenitve. Vsi so skozi celotno sezono pričakovali, da se bo Španec vrnil in vmešal v boj za naslov predvsem zaradi zelo izenačenega prvenstva in si noben dirkač ni pridelal velike prednosti.

“Letos so me marsikaj naučili, da je bil poskus vrnitve po poškodbi prenagljen. Ploščica se je enostavno zlomila. Poskus vrnitve v Jerezu je bil napaka. Naučil sem se, da dirkači ne vidijo strahu, zato nas morajo zdravniki zavedati strahu. Po operaciji je prvo vprašanje vsakega voznika, kdaj se lahko vrnem na motocikel, ampak zdravnik mora vedeti, kako nas ustaviti, on mora biti realen,” je dejal osemkratni svetovni prvak Marc Marquez.

Foto: Honda

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj