Marquez: Poškodovana rama še vedno dela težave

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2019 .

Marc Marquez je lani večkrat izpahnil levo ramo, po koncu testiranj, ki so sledila zadnji dirki, pa se je aktualni svetovni prvak razreda MotoGP odpravil na operacijo. Ta je bila bolj zakomplicirana, kot je bilo sprva pričakovano, že ob predstavitvi moštva pred nekaj dnevi pa je Španec povedal, da ob začetku testiranj še ne bo v polni formi.

Dirkač Honde je v sredo na stezi Alcarras blizu njegove domače Cervere odpeljal nekaj krogov in videl, da ima nekaj težav pri vožnji skozi leve ovinke, ter da bo moral biti na testiranjih, ki se pričnejo v ponedeljek, precej potrpežljiv.

“Dirkači ne smejo razmišljati med vožnjo,” je dejal. “Vsaj na poti v Malezijo, ki traja 14 ur, bom razmišljal o tem, kako sem vozil motor, zaviral, čutil pospeševanje ter sklopko. Odpeljal sem nekaj krogov, ki so mi pomagali videti, kako stojijo stvari. Ta teden moramo delati na pripravljenosti. Šlo je tako, kot sem pričakoval. Sila ob zaviranju, še posebej v levih ovinkih, kjer trpi leva rama, je bila problematična. To je nekaj, na čemer moramo delati še naprej. V Maleziji moram ostati potrpežljiv, da se do marca vrnem v polno formo.”

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj