Marquez: Poraz je olajšal pritisk

Avtor prispevka: , objavljeno 17. avgusta 2014 .

Marc Marquez je po porazu na VN Češke, ki je prekinil njegov niz zaporednih zmag v letošnji sezoni, dejal, da se mu je odvalil kamen s srca.

Španec je dirko v Brnu sicer začel z najboljšega štartnega mesta, a je po slabem štartu uspel do cilja doseči le četrto, za zmagovalcem Danijem Pedroso, Jorgejem Lorenzom in Valentinom Rossijem. Kljub slabi dirki pa še vedno drži 77 točk prednosti v skupnem seštevku prvenstva, do konca sezone pa je še sedem dirk.

“Danes je prišla nedelja, ko se nisem počutil povsem udobno, niti nisem našel dobrih nastavitev motorja,” je po dirki dejal Marquez. “Ni šlo za mojo napako, ali napako ekipe, le tistega občutka, ki nas je spremljal na prejšnjih dirkah nismo imeli. Poraz mi je nekako odvalil kamen s srca, saj me ljudje ne bodo več spraševali, če lahko zmagam na vseh dirkah.

Morali smo se osredotočiti na to da smo ostali četrti, čeprav nam je bilo težko, ker se nismo borili za zmago. Osvojili smo trinajst točk, ki bodo na koncu še kako pomembne za naslov in s tem smo ohranili veliko prednost. Pomembno je le, kdo bo osvojil naslov, ne pa kdo bo največkrat zmagal,” je dejal Marquez.

Foto: motogp