Marquez: Počutje slabše od pričakovanega

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2020 .

Marc Marquez je po zaključku prvega uradnega testnega dne v Sepangu priznal, da je njegovo počutje na motociklu po operaciji rame slabše od pričakovanega. Spomnimo Španec je moral novembra po končani sezoni na operacijo desnega ramena. V podobni situaciji je bil sicer tudi pred pričetkom lanske sezone, ko je zaradi operacije leve rame na testiranjih prav tako ni bil 100% pripravljen. Prvi dan po povratku na motocikel je aktualni svetovni prvak zaključil na dvanajstem mestu, 0,731 sekunde za najhitrejšim Quartaraojem. Ob tem pa je opravil 37 krogov.

“Pričakoval sem težak dan, še preden sem sedel na motocikel. Toda počutje je bilo ob prvih nekaj opravljenih krogih še slabše od pričakovanega,” je po koncu dneva novinarjem zaupal Marquez.

“Še posebej velike težave sem imel s komolcem v zavojih. Začel sem sicer suvereno in postavljal precej hitre čase. Toda ob enem izmed postankov sem se zavedal, da moram spustiti ritem in ne pretiravati že prvi dan.”

Danes je tako s sedemintridesetimi odpeljanimi krogi celo presegel svoj prvotni cilj, ki je bil med 30-35 krogov. Za jutri si sicer želi nekoliko dvigniti lestvico ter jih odpeljati 45, za nedeljo pa naj bi bil cilj samo “preživeti”.

“Kar sem se naučil že na lanskih testiranjih in bom storil tudi letos je, da pozabim na čase. Želim si le voziti in ponovno pridobiti tiste prave občutke na motociklu. Nisem še pripravljen postavljati najboljši časov. Sedaj se želim predvsem osredotočiti na simulacije dirk, če bi se lahko približal temu. Videli pa bomo kako sem bom počutil jutri in v nedeljo. Biti moram samo potrpežljiv, saj je pred nami še nekaj testnih dni, tudi v Katarju, kjer se že čez mesec dni začne prva dirke sezone.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish