Marquez po zmagi ostaja previden

Avtor prispevka: , objavljeno 14. julija 2015 .

Marc Marquez je po zmagi na nemškem Sachsenringu napovedal, da bo ostal previden, čeprav mu je uspelo končati najdaljše obdobje brez zmag v kraljevem razredu motociklizma.

Španec je zmagal na drugi dirki sezone v Austinu, nato pa je na treh od šestih naslednjih dirk odstopil, s čimer se je njegov zaostanek v prvenstvu vztrajno večal.

Dirkač Honde je prevladoval na vseh treningih, kvalifikacijah in dirki v Sachsenringu, a se aktualni prvak zaveda, da mu je na tej stezi vedno šlo dobro obenem pa mu je pomagala tudi vožnja v zavetrju Jorgeja Lorenza, zato ostaja previden glede ocen svoje forme.

“S to zmago sem zelo zadovoljen, ” je povedal. ” Na zadnjih dirkah sem jo lovil z vsemi močmi. Šele v Assnu se nam je na koncu tunela pokazala luč. Po spremembah na motorju sem se na njem zopet počutil samozavestno. V Nemčiji smo potrdili, da se spremembe obnesejo, a ostajam nekoliko previden pri ocenah, saj je ta steza vedno ustrezala našim motorjem, pa tudi meni.

Čaka nas še kar nekaj dela, saj sem v krogih, ko sem vozil za Lorenzom, videl da so v nekaterih pogledih močnejši od nas. ”

Marquez se na polovici letošnjega prvenstva s 65 točkami zaostanka nahaja na četrtem mestu v skupnem seštevku točkovanja.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish