Marquez po uspešni operaciji le brez ene dirke

Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2020 .

Marc Marquez je v Barceloni uspešno prestal operacijo zlomljene desne nadlahtnice, katero je zlomil pri padcu v zadnjih krogih dirke za VN Španije v Jerezu.

Dirkač honde je na dirki sicer vodil, a potem storil napako in se še enkrat v svojem slogu rešil pred padcem, a je nato boj za točke nadaljeval povsem iz ozadja. Španec je uprizoril neverjeten preboj in se do 22. kroga prebil že do tretjega mesta, s katerega je napadal Mavericka Vinalesa, a je v tretjem ovinku grdo padel, pri tem pa je vanj trčil še motor.

V bolečinah so ga položili na nosila ter odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili zlom desne nadlahtnice, katero so operirali danes v Barceloni. Po besedah Dr. Xaviera Mira je imel Marquez srečo v nesreči, saj radialni živec ni bil poškodovan, zlomljeno kost pa so namestili in učvrstili s kovinsko ploščico ter nekaj vijaki.

Ker poškodbe niso bile tako obsežne, bo okrevanje precej krajše, kot bi lahko bilo in čeprav se je zdelo, da aktualni svetovni prvak letos, ko je sezona zelo natrpana in se dirke odvijajo skoraj vsak konec tedna, ne bo mogel braniti svoje krone, je Dr. Mir v ponedeljek napovedal, da bo glavni cilj, da dirkač Honde nastopi že na dirki v češkem Brnu, ki bo v začetku meseca avgusta.

Po ničli na prvi dirki v Jerezu bo tako Marquez zelo verjetno vknjižil le še eno ničlo na VN Andaluzije, ki bo ta konec tedna.

Honda je napovedala, da Marqueza v Jerezu ta konec tedna ne bodo nadomestili, pod nož pa bo šel tudi Cal Crutchlow, dirkač LCR Honde, ki si je na jutranjih ogrevanjih pred nedeljsko dirko zlomil zapestje. Britanec je v ponedeljek odpotoval v isto bolnišnico, kot Marquez, kjer je prestal operacijo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish